Lerigt

Startade dagen med att gå snabba 2,5 km med Weenie! Fy vad lerig våran väg är! Var någon "stjärna" som fick för sig att skrapa vägen i spöregn! Tack, jag gillar verkligen att tvätta bilen varje dag!
Malin kom och vi gick en promenad vid Missmyra där vi träffa en riktig surgubbe, råkat ut för honom innan...Fundera en stund på att svara honom som om att jag hade ett allvarligt talfel, men jag la band på mig.
Vet inte om jag ska kalla det "bad-passa-kläder-dag" men när Malin skulle fota mig i mina ny kläder så asgarva vi båda hela tiden. Prova massor varianter, inget kändes bra! Så, nej jag ska komma på något annat till helgen! Men Tweedjackan är jag supernöjd med!
Sen kom familjen och fira mig, blev lite god mat och jäklar vad jag pyssla med uppläggningen! Tog ingen bild men fint var det!
Efter maten gav jag mig ut på en straffrunda!
4,2 km på 19 min helt ok, lite tungt i benen från måndagen men nöjd!
'
Nu te med Syrran! Fatet fick jag av min bror Felix, fint va!

Långjogg

Idag stod ett långpass på schemat, det blev 15km på tiden 1h 20min, det var en skön runda och jag kände mig pigg och stark hela vägen. Var nog första passet efter semestern som det kändes riktigt bra i kroppen, hoppas att det fortsätter så.




- Nettan

Älgkalven

Lars-Åke och Kaj som är med i samma jaktlag som jag, var och sköt lite på älgkalven i dag! Snällt av Lars-Åke att ge mig lite extraträning, det behövs. Gick bra mot slutet, men mer träning kommer det bli!
Jackan kom idag med, ska ta lite bilder på den i morgon och min Sthlms outfit! Malin kommer så hon ska fota mig;)
Nu ska jag kasta ihop en Västerbottenpaj!

Bysjöloppet

Detta tycker jag ni ska anmäla er till!


Bysjöloppet 2011

 

Den 10 september är det dags för årets lopp


http://www7.idrottonline.se/AtvidabergsIF-Friidrott/Bysjoloppet/

Katterna

Har alltid haft katt i våran familj gillar katter fast jag är mer hundmänniska. Har ingen nu och det kommer aldrig gå med hundarna. Men Nisses katter är extremt sociala! Mys på trappen.

17 km

Jobbat mycket nu så bloggandet har jag haft lite dåligt om tid med!
Men, i fredags i den tropiska värmen sprang jag och Nettan ett långpass här hemma. Fy, vad varmt det var!
Lördagen fick jag ledigt till kvällen så jag kasta mig i bilen, för att åka på kräfftskiva hos Daaavid! Så härligt att träffa det gänget, människor med båda fötterna på jorden! Party blev det var uppe till 05,00!!!
I dag måndag var jag och leta bil sååå tråkigt det är! Vill bara ta en och åka hem och hoppas på att jag slipper se min gamla! men det var leverans hit och dit! Nu så e jag lite sugen på en skoda Yeti;) Ante tycker den är ful jag tycker den är söt! Lyckades även hitta en outfit till kvällen nu på lördag då vi kör tjejmilen! Men inte hundra på den ska lägga ut en bild i morgon. Så kan ni ju skriva om jag ser helt konstig ut väldigt osäker på den höga midjan på byxorna..jaja ni får se!
Sen blev det spåret i Åtvidaberg med den långa långa långa Kurts-backen! Fyra varv i lugn tackt, kunde dra på sista varavet! Frisk luft och tryck i benen så  17 km på 1h 33 min ok ska inte springa snabbare nu!
Tog en mangosmoothies innan.

hej å hå golf å så

Idag blev det min 6km'rs runda. Körde 5 intervaller under vägen 2min vardera med 1min vila mellan varje, det är ganska jobbigt men skönt!

Körde lite "gymnastik" för att komma igång innan joggingrundan....




Hann inte köra ett långt joggingpass som planerat för det var steg 2 mot grönt kort i golf idag. Jag lär mig mycket varje gång och det går bättre och bättre. Det som gör att jag tror att golf är en riktigt bra sport/fritidsintresse för mig är för att det kräver lugn och koncentration, påminner om yogan lite, det gäller att hitta det där fokuset. Det är kul!!



- Nettan

Tweed

Är så inne på Tweed jackor och kavajer nu! Eftersom jag fixa håret själv nu, och har fyllt år, så unna jag mig denna! Lite tantvarning jag vet!

6km

Gav mig ut på en runda idag som är ganska flack och cirka 6km. Höll ett högt tempo i början och lyckades väl nästan hålla det hela vägen, men det var tungt. Känns som om mina lår väger ton just nu. Blir skönt med en vilodag i morgon i förhoppning om att låren kommer att vara pigga och alerta på fredag när det blir långrunda.



Nu blir det till att tillaga bondbönorna som jag plockat från landet, har aldrig gjort det förut, hoppas att det blir gott och blir det inte så är de ju alla fall fina att titta på.



- Nettan


Hej på er!

Tog en svamptur här om dagen. Ska inte plocka mer nu, har hur mycket som helst hemma. Men snacka om ett riktigt svampår!
Blir ju aldrig ledig längre så ska man bli lite fin så får man fixa det själv. Kasta i denna som Mallan brukar köra. Blev sisådär men jag e inte så petig! Elin (frisörkusin) kommer inte bli glad när hon får se mig hehe!
Jogga en kort runda i dag, gick ut för hårt i början blev helt slut. Förbannat!, fick dra ner till gångfart sista biten!!!Hade Astrid med mig, som peppa sista biten.
Födelsedagsblommor! Älskar verkligen blommor dom här fick jag av Ante.
Dom här fick jag av Farmorn och Farfarn, från deras tomt så fina!!!
Baka nyss, är i giffelträsket just nu. Stark ost och stark calabresé i en hög blev det!

Snabbt och kort

Jossan och jag körde idag ett kort och ganska snabbt pass. Det är väldigt skönt och mycket roligare att variera sin löpträning; kort, långt, snabbt, långsamt, intervaller osv... Ja, det går att variera på många sätt och det gör det hela mycket mer motiverande!


Jossan pustar ut.

- Nettan

GRATTIS JOSSAN

Min fina vän fyller år idag!!

Det finns så mycket fint att säga om henne, hon är en fantastisk människa på så många vis! Hon är en person som har alla sidor man kan tänka sig. Hon är en underbar vän!

JOSEFIN...

...Prinsessan



...Friluftsgudinnan



..jaktbruden!!



... den sportiga & starka!





..... sötsakertrollet



... fiskarn



... den duktiga kocken



.. en sann vän!!




Jag skulle kunna hålla på i evigheter, hon är helt enkelt fantastisk!!!!

Du å jag, love you!


Rosa Rosa

Öppna min present nu på morgonen från Maggan och Gunnar. Vilken klockren present! Har vi flera tillfällen tänkt att köpa den men tyckt att den är lite för dyr. Så nu står den och matchar min kitchenaid i köket =)
Nä nu tar jag en bit tårta till!

Träning inför Lidingöloppet

Nu är det slut att skylla på semester, fint väder, och att unna sig ett extra glas vin! Visst någon kräftskiva och tjejkväll kommer det bli, men inte mer. Nu är det fokus på Lidingö både för mig och Nettan! Igår körde vi sammanlagt en mil med lugnt tempo bitvis varvat med intervaller. Avsluta passet med att tokspringa 1,5 km, som inte gick så fort som det kändes. Men ett riktigt gött pass och vi kommer försöka hålla samma träningschema så vi blir så jämna som möjligt. Orolig för min höft bara...
Fyller år i dag med! Ante vet definitivt vad jag önskar mig mest! Skulle kunna äta prinsesstårta alla mål om dagen yummie!!!

Dränkta katter

Igår träffades Jossan och jag upp vid Ica, handlade lite ihop, det gäller att ta tillvara på all tid man har. Sen åkte vi ut till elljusspåret i Åtvidaberg och gav oss ut i ösregnet.

Dyngsura, krigsmålade och trötta men ändå glada, vi tog oss igenom varvet snabbt.



- Nettan


1mil i Hacket

I måndags kom jag hem ganska sent, åt tacos och styrde sedan 2h innan jag stack ut på en jogging. Med tacos gungande i halsen så var jag ganska glad när Andreas dök upp efter 20min och plockade in mig i bilen, det blev en kort runda men ett ganska högt tempo trots allt.

(Blir som ett troll i huvudet när det regnar lite på mig)


Idag hade Jossan och jag planerat in en joggingdejt i Hackefors elljusspår, tyvärr så dök det upp lite saker så vi hann aldrig ses. Jag kände mig pigg och stark i benen och gav mig med ett leende på läpparna (ja, nästan alla fall) ut i spåret.

(Före)

Efter 5min kände jag hur tunga benen var, försökte intala min hjärna att det endast var psykiskt men efter 5km gav jag upp. Sista 5km tog jag mig runt på ren förtvivlan. Som tur är så är man ju så nöjd när man har klarat av en mil i Hacket, skönt är det, saknade min dejt bara – Jossan!


(efter)

- Nettan


Lite blandat

Här kommer lite bilder från mina dagar!
Trött så jag sammanfattar lite kort! Gick ut för att jaga bock tisdagsmorgon kl 03,00. Ingen bock då, men såg två på kvällen. Gick ett eftersök med Alice.
Sen är dom två hundarna på bild min kusin Boels. Pumporna från faster Birgit och hennes vackra odlingar.
Plocka lite lingon med, ska bli gött till kött! Mina tomater och kakor från Antes farmor saft från Mamma. Alla har bidragit här med lite närproducerat;)
Sköt en grävling i natt för Weenie!


Fröknarna Wallin

I dag sprang Jag, Malin och Mamma milen. Först sprang vi 5 km i ett lugnt tempo tillsammans på 33 min. Nästa varv drog jag ifrån och sprang 5 km på 25 min inte jätte bra men ok! Mest imponerad är jag över Malin som sprang milen i dag för första gången. Stolt lillasyster!

Rygg

Gav mig ut på kvällen med hela gänget här hemma! Felix lillebror gav upp efter 500 meter, så Malin peppa honom en bit, men dom vände hemåt sen. Jag forsatte med Ante, 4,2 rundan. Hemma tog jag och peppa Malin att ge sig ut och följde med henne på 4,2 rundan igen. Gillar det där att springa med andra oavsett vilken form dom är i, jag är anpassningsbar! Jag tränar rygg en del nu, det ända jag gör förutom att springa i träningsväg. Bra tror jag, frestar ju på en del på ryggen att studsa runt dagarna ut och in!

Hoppa även in i kantarellskogen i dag och på kanske 20 min fyllde vi en korg!

Lite kort om skjutbanan med, var där med jaktlaget och som tidigare inte helt åt pipsvängen men håller mig till djur som står någorlunda stilla om jag skjuter på nåt levande! Ska dit på onsdag igen!
Gubbarna

Gjorde en sjukt god rödbetsoppa på kvällen, yummie!


Helgen

I fredags var det fest hos mina föräldrar. En härlig kväll som varade fram till småtimmarna..



På lördagen var vi lite trötta men stack iväg till golfbanan och slog lite, gick riktigt bra, slog rakt och långt för att vara jag.



Idag laddade jag uppinför joggingrundan men sockerkaka... man ska ju fylla på med kolhydrater innan träning sägs det ju.


Det blev 30min i bra tempo och sedan 40min mysjogging efter det vilket var riktigt skönt!

Sedan avslutade jag söndagen med att göra körsbärssoppa, det blev supergott!!



- Nettan


Super Energi

I går var en fantastisk dag! Hade sådan energi fint väder med!
Så, jag krattade hela tomten (fotbollsplanen). Rensa över allt i landet, kanter, runt träd osv. Sen attackerade jag hundhuset! Efter det tog jag källaren och organiserade, rensa ur skräp(ett flak) och städade upp.
Kliade fortfarande i fingrarna så ut på 4,2 km rundan. Avslutade dagen med att vika jätteklädhögen med! Duktig man är...
Måste bara ge cred till Farmorn och Fafarn och deras tomt och trädgårdsland. Tog ut hundarna åt dom och plockade med en bukett blommor. Där ligger man i lä allt är i tipp topp!
Buketten



Kusinträff

Irja min kusin tog initiativet till att vi skulle ha en kusinträff på Stångs i Linköping. Dom är åtta barn i familjen varav 6 tjejer. Sen har jag 5 kusiner till som inte kunde komma men en av dem är 3 år så det är okej!

Det var länge sen vi sågs och tiden gick alldeles för fort! Den jag träffar är min Elin och vi har alltid varit oskiljaktiga! Vilka fina kusiner jag har, blir varm i hjärtat av att tänka på dom. Och det är synd att vi ses så sällan. Anna sa mycket klokt under kvällen, jag tänkte särskilt mycket på när hon sa att vi nu som vuxna har möjligheten att skapa en bra relation till varandra. Jag lyckades kanske inte återberätta det där kände jag, men jag gilla det hon sa.
Sen var även en barndomskompis till kusinerna med, Meta, och hon är väl det 9 syskonet hos dom, en kanontjej även hon. Så mycket skratt och vi hördes vill jag lova! Elin ville möblera om lite på kvällen och försökte även att få självaste ägaren att röka upp lite fort så hon kunde ta fåtöljerna haha..
Ja, mycket där men att vara familj/släkt är alltid något som skapar band på nåt sätt!
Maten då? Ok, fint upplagt men 2½ Lime av 5 möjliga!


0

Yoga

Har aldrig gått på yoga, tror jag skulle behöva det! Stel och kort i musklerna plus att jag skulle behöva lära mig det där med andningen! Nettan är yogainstruktör så hon ska få lära mig. Min syster Malin gillar yoga och försökte visa lite på stranden. Gick så där, behöver träna upp balansen! Och tålamod och koncentration! Jag körde lite hopp med!




5 km

Blev 5 km i Hacket i dag, gick ok. Lånade nya kläder av mamma och hämta syrran som är på besök!

Ska åka och köpa mera Björn Borg trosor i Falerum i morgon. Dom med lite smalare linning är super! Köpte ett tag dom med bred men dom får man "bluppisar" i, ni vet vad jag menar, det skär in så det hänger över. Blir ingen bild på mig i trosor. Googla bild och då dök Calvin Klein reklamen upp.
Så lite ögongodis till er!

Lyssnade på kroppen = stark

Igår hade jag tänkt att ge mig ut på en lite joggingtur men jag ställde in det för att jag kände mig helt slut i både kroppen och knoppen. Det är först jobbveckan efter semester + nytt jobb + regelbunden träning, det är nog inte så konstigt att man känner av det.

Hur som helst, jag är så glad idag att jag lyssnade på min kropp igår för idag var jag jättestark!! På vägen hem stannade jag till vid Åtvidabergs elljusspår. Många minnen som väcktes till liv då jag som ung spenderade många år/träningar just i det här spåret. Jag sprang stora varvet + lilla varvet en extra gång + ”kurt´s backe” 2 gånger (lång, brant och känd uppförsbacke för de som sprungit spåret förr). Det blev en bra genomkörare och jag kände mig stark! Som sagt, väldigt glad att jag lyssnade på kroppen och lät den återhämta sig igår så att jag var stark och kunde ge järnet idag.


Nöjd efter ett bra joggingpass!


Å så lite stretching!

- Nettan


Min dag!

Vad har hänt i dag?
Inte möe, var i skogen och "råkade" tappa Astrid! Vad hon sprang, som en kanonkula! Och å så glad när hon kom till Matte efter sin upptäcksfärd.
Plocka en korg kantareller och såg massor med lingon. Rårörda lingon, gud så gott. Vi får se om jag orkar plocka upp dom. Inte min grej det där, tar alldeles för lång tid!
"Tvångspuss"

Kort jogging knappt tre kilometer, vad säger vi om den rundan, busenkel?

Hemma röjde jag lite i landet, helt sjukt vad ogräset tagit över. Jättehögt är det, och samma sak där, inte heller min grej att ligga och rensa ogräs. Hur som helst är allt i mitt trädgårdsland jättestort, särskilt rödbetorna!! Så det där med att rensa är bara för prydligt trädgårdsfolk, haha!!!
Blommor har jag med i år, det från frö är Aster och Tusenskära, Aster har jag i olika färger, lite av en favorit gillar att plocka in lite från tomten, blir så hemtrevligt!


Kasta ihop en tacopaj med, det var länge sen, enkelt och jäkligt gott!



Efter maten höll vi fast Selma för kung och fosterland och lyckades klippa klorna på henne, gick fint!



Nä, ligger i sängen nu, tidigt jag vet, men trött! Köpte lite nytt från Hemtex, klart den bästa kvaliteten och jag sover som en prinsessa på natten.
Natti Natt!


Kantarellsucce

Gör den här mackan!
Bryn kantareller i smör och tillsätt peppar och lite grädde.
Lägg det på en skiva bröd.
Stek sidfläsk och lägg ovanpå kantarellerna och på toppen av det en bit brie.
In med allt i ugnen tills brien börjar smälta.
HALLELUJA!!!!



- Nettan

Nya joggingskor

Äntligen har jag köpt mig ett par nya skor!



Jag tror att de här blir kanonbra! Har joggat med dem några gånger nu och det är en stor skillnad mot min gamla, de var helt enkelt för gamla. Var ute på en jogging igår och det tar sig sakta men säkert! Idag vilar jag lite för att i morgon ta en runda igen! Försöker hitta långa och branta backat nu inför Lidingö, gäller att vänja kroppen vid det!

- Nettan

Bak och Mat

I dag bakade jag gifflar. Brukar misslyckas ganska ofta med min bakning men dom här gifflarna vart supergoa! Med frusen jäst, de ni!
Klapp på axeln!
Nu när hemmafrun ändå är i gång med kameran i köket tog jag bild på mina smörstekta handplockade kantareller.
Potatis, morötter och rödbetor från landet
Tonfisk som jag fiskat upp...
haha nä det har jag inte. Men det kunde varit jag för jag är en hejare på att få napp och fiska!

Samma storlek

Så himla bra att jag Mamma och Malin har ungefär samma storlek, man har en jättegarderob i familjen, haha.
Så i dag efter joggingen kunde jag ta en dusch och låna kläder av Mamma. Kanon! Hitta en fin klänning som passa perfekt.

Ta det lugnt

I dag jogga jag med Selma en kort runda i Hacket. Gick så bra! Tror att det är för att jag sprang en kort sträcka plus att det är så mjukt i spåret. Man studsar liksom tillbaka. Jag är 27 år och börjar få ont i kroppen pga träning? hum inte bra! Man ska träna kroppen inte slita ner den, som jag tror att jag har gjort.
Har förstått nu att jag inte är i den formen jag brukar vara. Blev arg här om dagen då milen gick så trögt. Men ärligt, konstigt Josefin du har inte levt jättesunt och knappt tränat som du brukar. Sen ska bara kroppen springa milen och helst under 50 minuter!?Jag är inte där nu, även om envisheten tar mig dit!
Det är bara att köra från ruta ett, 3-5 km löpningar tills kroppen kommer igång igen!
Jag och Selma myser.

Kantareller

Tog bara en snabbtitt in i en liten skogsdunge. Vad svamp! Helt otroligt, fick dra ut Mamma i skogen som tänkte offra sina kläder för att få med allt när korgen redan var full!

9 dagar!

Först rättvik där vi firade Tina och Per som fyllde jämt! Underbart väder och fatastisk livemusik hela dagen!
coola gänget
Räkmacka och öl vid Siljan
Sen var det grävlingspremiär och Weenie hitta en som Ante sköt för henne.
Tog min resväska dagen efter och åkte mot Öland. Tåg, buss och färja. Länge sedan jag åkte kollektivt, men skönt är det! Det finna vädret hade jag med mig från Rättvik ut till Öland.
Nu blev det segling och att umgås med Maggan och Gunnar på båten! Vet inte hur jag ska beskriva dagarna, så jag säger bara FANTASTISKT!
Spa för själen! Tack Maggan och Gunnar <3
Kapten Gunnar och Selma (skipper)
Jobbar på brännan
En jogging med Selma blev det på Öland, varmt och tungt och en jäkla fin utsikt!
Sommarfina klänningen
Hem och kräftskiva hos Tingefors och Anette som pågick hela natten, vi är duktiga på det där med att vara uppe länge. Vad jag har saknat dom!!!! Så det var värt snapsar och skallebank på morgonen.
Tur att dom har sin nya kaffemaskin med så jäkla gott kaffe!!! Då blev jag pigg som grisen som åkte till england moha moha!
Sen mot Västergötland till Jimmy och kolla in hur han bodde och dom underbara valparna. Finns två kvar, leveransklara om en vecka!
Nu mot skogen för tredje gången. Ut i rågvetet, var nära igår men en bil sabba det! Hoppas det går i kväll!
Jo, en sak till. I morse var jag trött efter varit ute i natt, då kom Markus och Martina med sina barn Tyra och Nils och gemensam kompis Daaaaavid måste skriva så för barnen eller Tyra sa så när hon var liten.
Var i alf riktigt seg men barnen liva upp det här hemma! Så jag piggna till plus att Martina hade med sig varm rabarberpaj och vaniljsås och glass. Gött när gästerna har med sig fikat <3<3<3
Nils o Tyra
Jogga sen med Ante 9,7 km i spö regn! Inga bilder, för min mobil fick stanna hemma!
Jaha, där har ni mina 9 dagar kort sammanfattat!

Veckan som gått


Vi var en dag hos farmor och farfar i deras paradis. Åt indisk mat och tog båten ut på sjön och fiskade.



Vi stannade till på en ö och solade och badade lite.



Klippt gräset! Det finns mycket gräs som ska klippas här så det tar sin tid vill jag lova, men visst, det är ju inte jättejobbigt när man sitter på en åkgräsklikppare!



I onsdags kväll/torsdags morse så fiskade A och jag kräftor, det blev 100 stycken, vi kokade dem på förmiddagen och på kvällen kom Jossan och Andreas på kräftskiva. En efterlängtad träff med Jossan, vi hade mycket att ta igen!
 
  

Mums!



Nu har jag börjat spela lite golf, har stått på ranchen och slagit nu kanske 5 gånger, jätteroligt!!! Ska nu kolla när jag kan ta grönt kort så att jag förhoppningsvis kan börja gå rundor nästa säsong.

- Nettan

Seedinglopp, Sikrom & Tonfisk

Idag sprang jag ett seedinglopp på en mil inför Lidingöloppet. Min träning under semestern har varit under all kritik, inte fått till någon kontinuerlig träning, men jag har ätit och druckit väldigt mycket och gott!!

Loppet gick sådär, men är ju inte förvånad då jag inte tränat som jag borde. Milen tog idag 51min.



På väg hem!

Åt en kanongod middag, förrätt med sikrom, creme fraiche, rödlök och lite rostat bröd. Varmrätt med tonfisk, limesås, rödbetor, morötter och färspotatis.




Tonfisken hade formen av ett hjärta, fiiiint!

- Nettan

Semesterresan


Har varit iväg på semester några dagar, härligt, började med att bila upp till Gällivare där vi hälsade på några vänner.


Renar längs med vägarna!



Vi hjälpte till att måla hus en dag



Jag gör av med lite överskottsenergi



Vi åkte ner 1200m i jorden och kollade i gruvorna i Gällivare, galet att det är som ett fungerande "samhälle" där nere!

- Nettan






RSS 2.0