Jag vill!

 

Jag har så svårt att ta det lugnt när jag är sjuk. Men, idag led jag av värmen. Brukar vara en riktig soldyrkare. Var i Sätravallen och doppa fötterna, riktigt sugen på ett första dopp!

Är man sjuk så är man, men jag vill sola, bada och vara pigg..

Jag och mamma i våra blommiga!


Kör Kan Jang nu som är mitt hopp på att tillfriskna snabbare som ni ser överdriver jag lite!

Hur gick det?

Sommen runt blev inte riktigt som vi tänkt. När vi väl plockat ut nummerlapparna hade vi lite ångest.

Alla hade typ tre flaskor med energi dryck, bananer överallt, och såg ut som proffs.

Nettan och jag skratta åt oss själva, som redan stod och frös och hade en vattenflaska var och ingen vindjacka.

Fy, omotiverade som attan var vi. Det blåste ordenligt och småregna lite ibland.

Joakim som skulle cykla och är ett av "proffsen" sa att vi skulle sluta larva oss och att alla bara såg ut! Cykling är en prylsport sa han!

Vi tog oss i kragen och börja göra oss redo. Jag skulle bara trampa in mina cykelskor för första gången.

Inte så smart, att inte kolla grejerna innan man åker åtta mil till Tranås. Sluta med att när vi försökt få dit skon på pedalen utan lyckats, och tagit hjälp av en man som kunde det här, gav vi upp!

Kasta in grejerna och åkte hem. Med bittra miner och arga på oss själva så bestämde vi att straffet blev 2 mil i Vidingsjö.

Det blev så, och vi skratta åt eländet efter en stund och hur lite för lika vi är.

Nettan klara även sin första chins som är ett mål vi har. Frustrerande tycker jag med när hon har styrkan men försöker på nåt vis att ta sig upp med att inte böja armarna. Men nu gick det!

Dom två milen kändes ovanligt mycket i kroppen och jag blev sjuk till kvällen, låg hela dagen i går och är fortfarande inte bra.

I bland är det bara inte meningen, tur att jag inte cykla 13 mil.

 

 



Jossan & jag på väg till loppet Sommenrunt - God morgon!!


Blodomloppet

I går var det blodomloppet i Linköping. Vi var ett gäng tjejer som sprang! Jenny Jönnson "Eliten" kom först i mål av oss på ca 49 min. Hon hade jätte ont i knät, i vanliga fall ligger hon flera minuter snabbare. Ändå var hon först i mål, riktig vinnarskalle. Sprang på 44 min har jag för mig när vi sprang seedingloppet, och var i topp fem! Riktigt duktig tjej!
Sen kom Jag och Nettan in på cirkus 50 min. Vi tog det lite lungt, men i efterhand kände vi att vi kunde dragit på lite mer. Jag lider fortfarande av problemet att jag inte kan vara tyst när vi springer tillsammans! Men målet var att göra det gemensamt "dubbel glädje" och se det som en tränings runda!
Sen Ida Johansson på ca 52 min. Hon har en träningsblogg med, skriver mycket och intressant så kolla in den http://mittaktivaliv.wordpress.com/ vi har bara träffats ett par gånger men jag gillar henne skarpt och inspereras av henne!
Sitter brevid tjejen i långt blont som är Amanda! Sen den otroligt glada pinglan är min kusin Elin som sprang från jobbet för att heja på oss, hörde hur hon och Amanda skrek på läktaren nät vi gick i mål underbara är dom!
Min underbara mamma sprang pigg in i mål på 57 min. hennes mål var att springa under timmen och hade mycket ork kvar sa hon.Stolt över henne!
Nikki i blå t-shirt som hade en skada, bröt efter 5 km som hon gkorde rätt i. Lyssnade på sin kropp! Det är Nettans kusin så otroligt söt! Hade en lätt löpstill som jag gärna skulle vilja ha;)
Kolla så glada dom är!!!
På 5 km hade vi bardomsvännerna Marielle och Martina som gjorde ett gemensamt lopp på 31 minuter! Båda har börjat komma i gång nu, och det är jätte kul!!!Gillar att vi var ett så stort positivt gäng! ÅÅÅ det är gott med vattenmelon!
Nettan Jag Marielle Martina Mamma
Vi kläckte faktis första ölen på lektaren, sen blev det utgång!
Amanda körde lite paryttrick haha
I morgon kör jag och Nettan sommen runt, första gången jag kör med cykel skor men det ska nog gå fint!

Belöningen och uppladdningen

Vi har bokat en resa!! Dagen efter Lidingöloppet åker vi till Kreta 1 vecka, då vi ska fira att vi har klarat av en Svensk Klassiker. Med andra ord så är det här vår stora belöning och den här resan kommer vi att vara så värda!!

Platanias - Bild 5


Innan vi började plocka upp folk inför kvällens lopp så tog vi ett snabbt mellanmål på ett relativt välkänt ställe, perfekt uppladdning?!?



- Nettan


Laddar!

Har varit iväg på en tvådagars leverantörsaktivitet vid västkusten som var riktigt trevlig! Härliga och inspirerande människor med väldigt spännande företag och aktiviteter på gång, jag kommer berätta mer om det längre fram, de har produkter som jag verkligen gillar!! På vägen hem stannade vi på en gediget och jättemysigt konditori i Smålandsstenar, där laddad jag upp med en rejäl bakelse inför blodomloppet, det måste ju vara det bästa :)



- Nettan


Alkohol fritt vin

Tänkte nu när man är så ordentlig med träningen så vill man ju inte dricka alkohol. Gjorde fin mat i går toskrygg, potatis baconlindad sparris med skirat smör.

Prova alla tre alternativen, det röda var hemskt! Men roset okej, men det går inte jämföra med riktigt vin!

I kväll blir det blodomloppet!!!!



Naglar

Två vilodagar är tufft, kryper redan i kroppen! Så jag satte mig och fixa naglarna här hämma skulptör som jag är;) Få se hur länge dom får sitta kvar. Riktigt snyggt men otroligt opraktiskt!

Semester

Jag och Nettan letar vart vi ska åka på semester! Det blir våran belöning när vi är klara med våran svenska klassiker!

Bikikn

Köpte dom här två på Stadium i går, riktigt bra hopp och lekbikini. Provar alltid att skutta i provrummet så man ser att bikini sitter på plats, och ingen tittar ut. Så jobbigt att gå och dra i dom hit och dit, så det är bästa att prova ordentlig!

Gillar att det är så starka färgerna nu!



Vidingsjö, Lok-milen

Planen idag var att cykla men eftersom jag inte har lärt mig att laga en punka ännu så hann vi inte få den klar + att vi tyckte att det blåste lite väl mycket. Vi stack istället iväg till Vidingsjö och planerade att köra ett lugnt varv på lok-milen och sedan 5km intervaller. Det hela slutade med att vi racade milen, vi kom själva på oss efter 6km och undrade då vad det var vi försökte springa ifrån, vi skulle trots allt köra 5km till med intervaller. Intervaller blev det och vi var rejält utpumpade när vi kom i mål efter det passet. Blev lite övertrötta och avslutade med att leka lite bland alla redskap som finns i Vidingsjö. Ett riktigt härligt pass idag, bra teamwork, vad roligt det är med träning!!





Min helg

Hade som sagt lite ångest att jag inte sprang Göteborgsvarvet. Men nöjd att jag inte gjorde det, och lyssnade på min kropp. Sprang 12 km istället på mjukt underlag på nästan precis 60 minuter. Kasta mig på gräset med Astrid när jag kom fram helt död!
Antes mamma Bittan har även fixat en pippitröja till mig. Passar mig perfekt, hon var en Idol till mig som barn!
Att blogga är på gott och ont ibland blir det för mycket, tar kort på allt nu för tiden. Men, idag när jag och Astrid sprang intervaller lyckades jag ta en kul bild. Säger som Nettan igen "hej vad det går!"

Selma

Selma bor inte hemma just nu så vi har varit  ifrån varandra länge nu. Men, nu så ska hon vara hem tills på tisdag. Gud! Vad jag har saknat henne och hon mig med, tror jag;)

Inget göteborgsvarv för mig

Ångrar fortfarande att jag valt att inte åka i morgon. Just för att jag är i bra form nu, men haft problem med att bli ledig till att börja med, plus att höften är inte ok. I går låg jag och läste i min bok "spring snabbare" där det stod (den bästa löparen lyssnar på sin kropp) Aj, den sved.

Borde kolla upp det, är nog bara av ren lathet att jag inte tar tag i det, kanske lite rädd för att jag måste gå på vila eller nått. Vättenrundan är ju snart!! Det avgörande blev när jag titta på vädret och såg att det skulle vara finare här! Nä, haha det var det inte. Men i dag har jag vilat. Så skönt att sola och mysa runt i min sommarklänning som jag nu har flyttat in i.

Stort lycka till nu alla ni som springer i morgon!!!!!



Blev sittandes i Tallboda, punka, måste ha grejer med mig!!! grr...


"Familjen Hurtig"

I dag gav sig Ante ut på sin andra runda med Astrid. Han har bestämt sig för att komma igång med joggingen nu. Vilket jag tycker är jätte skoj, då vi kanske kan ta någon runda tillsammans ibland. Ante tyckte rundan gick bra och Astrid var nöjd som fick följa med.

Mamma jogga lång runda här med Alice, kanske 12-13 km, grym hon är!

Jag sprang 5 km Weenie som bada i ån.

Pappa 5 km och Linus skulle på box tror jag. Inte konstigt att man är den man är när man lever i "Familjen Hurtig"

Men mest stolt är jag över Ante som är igång, hoppas det håller i bara;)



Jag hinner!

Hade lite pressat schema ikväll men jag ville så gärna hinna med en liten löprunda. Så jag försökte tagga till lite inför en snabb runda och så stack jag ut. 10min uppvärmning sedan sprang jag 2,5km i rydspåret och körde då 2 lykstolpar spurt – 2 lyktstolpar nedvarvning hela vägen runt och sen hem igen. Nu vankas det tjejmiddag.. snart kommer dom!





- Nettan


Trädgårdsland

Har sått och planterat lite den senaste veckan!
I trädgårdslandet finns det nu: Sallad, spenat, broccoli, rödbetor, rädisor, morötter, lök, dill och bondbönor.
I min lilla låda finns det: Tomat, melon, salvia, rosmarin, mynta och basilika.
Nu ska vi bara vänta och se om det kommer upp något för det är inte säkert… :)





- Nettan


Stretching

Jag är extremt dålig på att stretcha. Börjat med det nu när man haft lite ont här och där i kroppen.

Nettan är duktig på att stretcha, yogainstruktör och allt, hon kan det där. Tipsa om att sitta framför tvn. Så det gjorde jag i dag med ett glas rött.

Fira min bror i dag som tagit examen och fått jobb! Så det blev en svåröppnad bubbel och smörgåstårta och cremé brulé och chips! Fasan var det verkligen bara onsdag?

Livsnjutare är man!!!!



Morgonpass

Kl 07,15 startade Jag och Nettan ett morgonpass. Först gick vi i rask takt ca 5-6 km och övergick sen till jogging resterande ca 7 km. Skönt att få ett längre pass på morgonen, lite blåsigt med solen värmde ordentligt och man blev snabbt varm.

Har beställt linne till mig och Nettan som kom i går, fina va;)?



Norge

Norge var en riktig berg och dal upplevelse. Vi kom tyvärr aldrig upp på toppen, då det var för mycket snö kvar och vi hade tillbringat mycket tid att vandra mot toppen på fel leder. Och när ett riktigt busväder drog in beslöt vi oss ca 2 timmars vandring från toppen att vända hem.

Att vandra upp på ett fjäll som är högre än Kebnebkaise ska man nog ha lite mera förberett. Vi såg 2 personer som varit uppe och 2 norrmän som gick med en hund men inte till toppen vad jag vet.

Midsommar börja säsongen och det är nog pga snön.

Men vi är nöjda med våra mor och dotterresa efter mycket vandring, skratt, otroligt vacker natur och skräckupplevelser på dom dåliga, smal serpentin vägarna.

 

Kommer definitivt åka dit igen och ge mig upp på toppen nu när jag har lite "under fötterna"!


Mycket prat och cykling

I lördags morse hann Jossan och jag med en cykeltur, det blev cirka 5-6mil. nu var det så att vi inte hade setts på ett par dagar så vi hade mycket att prata om och därför blev det mycket av den varan :) Men vi tryckte på ordentligt i uppförsbackarna, gött när det suger ordentligt i benen! 



- Nettan


 

Blåsigt på racern!

När jag tog cykeln under armen och knallade ut så såg jag ju att det blåste men kanske inte att det BLÅSTE så mycket, hela vägen, och det kändes i benen vill jag lova! Körde 7mil på 180min och det är jag nöjd med.

Idag bytte jag tramporna på cykeln och körde med cykelskorna för första gången, det var riktigt bra och man fick betydligt bättre tryck/drag i benen. Tog ett stop på vägen och fyllde på med energi från Enervit, snabb energi men också gradvis energigivande, allt för att orka stå på ett tag till, sött och lite sliskigt är det men det fyller sin funktion och man måste hitta något smidigt att stoppa i sig för hungrig blir man vill jag lova!



- Nettan


Stark!

I lördags gav jag mig ut på en löprunda, det här var första gången på ett bra tag som jag kände mig riktigt stark, vad kul det är då! Rundan jag sprang börjar med cirka 2,5km uppför och jag tryckte på ordentligt och kände att musklerna svarade. Väl hemma körde jag lite armhävningar, det har varit en del kroppsarbete för mig den sista tiden men jag måste också försöka klämma in lite mer ren träning för överkroppen då och då. Avslutade med lite stretching i solen, vilket härligt väder vi har haft i helgen!


- Nettan


Norge

I morgon åker Jag, Mamma, Weenie och Astrid och vandrar i Norge!
Bild på Rjunkan, där på toppen ska vi stå=)

Allt eller Inget

Vilodag för mig är verkligen vilodag. Inte rört något i onödan på mig, bara legat i solen och haft det bra. Vägrat att gå med hundarna, lyfta något eller diska osv
Och så svullat såklart godis, massa mat och en härlig choklamousse på det till kvällen å vin med.
Det är en vilodag det...
Och det kommer ge mig energi till ett pass imorgon!

Fredag!

Mötte upp Jossan vid Hackeforsspåret igår och det var med riktigt tunga ben jag påbörjade den här rundan. Kände mig trött redan efter 200m. Det här träningspasset var ett praktexempel på att jag tack vare Jossan sprang intervaller, fortare och tog i lite extra i backarna, fasen vad bra det är att vara två när man tränar!! Totalt sprang vi en mil.

Sedan var det dags för fredagsmys och till middag blev det först sparris inlindad i Serranoskinka sedan torskrygg med färskpotatis och som dessert blev det vaniljkesella med blåbär och jordgubbar, yammi!



-Nettan


Mango & Banan

Den här var riktigt god en!!! 5 lime av 5 möjliga!


"Det går inte knarka lite"

Kolla lite på "Du blir vad du äter" och blev så sugen på smoothies. Jag har ett sjukt behov av att få i mig socker och föredrar verkligen nåt sött framför mat.
Rimmar dåligt med all denna träning, för jag äter för dåligt många gånger. Visst två lagade mål om dagen, men lite för små portioner för att kunna väga upp det med kakor choklad eller godis.
Mamma och jag har talat om detta hela min uppväxt att jag äter för mycket socker, vet inte om jag har nämt det men drack sirap som barn om jag inte hitta var Mamma hade gömt godsakerna. Händer även än i dag.
Många säger att det gör ju inget på dig som tränar, du e så smal osv jo men jag får det inte gratis och kommer inte orka att hålla det här tempot i träningen hela livet.
Och jag är en slav under sockret, får ett svängade humör och pendlar mellan sockerchocker och sockerdippar.
Anna sa i går till tjejen att hon måste få bort allt socker!? "Det går inte knarka lite" sa hon. Så nu ska jag byta ut mitt socker mot frukt någon dag. Inte helt än, alldeles för omotiverad.
Gjorde smoothies till frukost super god med jordgubbar och björnbär, banan som sötma. Drack hela kannan, och nej, jag saknar sockret!

Lunchpass

I onsdags körde jag ett långpass med planen att även hinna med ett kvällspass, men då var jag (som vanligt) lite för optimistisk. Men då kan man alltid tänka, bättre med ett kort pass än inget alls!

Lunchpasset: Uppvärmning 15min jogging, 5 x monsterbacken i Hackefors, jogging 5min och 20 upphopp.


Morgonpigg

Klockan 07,00 skulle Hiluxen in på service i Åtvidaberg. Vaknade pigg och trots det snöiga vädret så joggade jag med Astrid och Weenie hem, ca 12-13 km. Kände mig pigg, men höften värkte så jag sprang intervaller sista biten och stanna flera gånger för att sträcka ut. Hemma 08.09, bra tid med alla stretchningsstopp.
Till ni som vaknade sent så slapp ni det härliga snövädret, runt klockan tio var all snö borta och solen tittade fram då och då. Gav mig ut för att kolla in liljekonvaljerna. Men bara knoppar än, min favoritblomma är det! Gullvivor finns det gott om, så jag plocka en bukett såna i stället!

Våra cyklar - Crescent Nano Lady

Lite info om våra cyklar:

Märke: Crescent
Modell: Nano Lady -618
Övrigt: Dam-geometri, vikt 9,5kg, framgaffel i carbon/aluminium, 18-vxl.

Jag har inte så jättemycket erfarenhet av racercyklar men jag trivs med denna. I valet av cykel måste jag också tillägga att färgen hade en viss betydelse. Har dock känt att jag även skulle vilja ha en cykel som man kan cykla på grus och i terräng med, eventuellt så får det bli en MTB i framtiden!
Crescent Nano Lady får av mig 4 lime av 5 möjliga.




- Nettan


7 mil

Har just räknat ut sträckan vi körde på Valborg, det var som vi trodde, 7 mil. Härligt att de milen gick så bra som de gjorde.. nu blir man sugen på att cykla längre och längre!
Kolla på bilderna nedan så roligt vi har. Men cykla på bredden, bredvid varandra, gör vi bara när vi vill retas med bilarna bakom eller när vi vill försöka cykla ifrån dem. Alternativt när papparazi står i metropolen Falerum och vill fota oss :)



- Nettan

Efter sol kommer snö?

Vilken kontrast kändes faktisk nästan som sommaren skulle bli tidig i år. Vaknade till snö? Inte riktigt vad jag hade väntat mig. Men det var lite mysigt tycker jag och bättre en med regn.


Fredag till Måndag

Nu blir det uppdatering av de senaste dagarna. Kan börja med att jag har fastnat nu för mjukglass med lakritsströssel, tre st har det blivit denna veckan.

I fredags var jag hos min frisör Therese som hade varit så snäll och klämt in mig. Man känner sig inte superfin när man gör slingor och ser ut som ett ufo, men man blir fin sen.
Sen en lite stund i Hacket hos Mamma, hon har så fint i trädgården.
Sen blev det jogging med Nettan, 15 km sa jag men det var 17 km hehe

Sen hem duscha kasta på mig klackskorna och smink på mindre än 20 minuter och i väg på middag.

Trädgårdshotellet i Åtvidaberg med utsikt mot Bysjön. Klart underskattat, otroligt mysigt och riktigt fin mat!

Bubbel först, sen nässelsoppa med räkor och bröd, Kalvfilé med potatiskaka och en gudomlig sås å rött vin, sen crème brule med rabarber och hallon. Sen stod det nyplockade vitsippor på bordet, det gillar jag!

La mig runt 03,00 på natten och upp vid 06,30 åkte till stan cykla med Nettan till Falerum, inte mätt än men kan tänka mig att det är 7,5 mil.
Tog lite fika i Björsäter
Sen Valborgfirande med helgrillat vildsvin såååå gott, och kul hade vi klockan var runt 06,00 på morgonen när vi la oss.
Så söndagen var jag ganska sliten.
Idag tog jag en kort jogging och dålig sömn, hårda träningspass och alkohol hade klart satt sina spår.
Så ingen bild på mig, men min hurtiga Mor sprang en mil idag!

Cykling

I lördags morse gav vi oss ut våra racercyklar, Jossan och jag, vi startade i Linköping och sedan blev det Tallboda - Vårdsberg - Björsäter - Åtvidaberg - Falerum.
Det blev totalt 2 stop under denna tripp, det första i Björs och det andra på Stallkiosken i Åtvidaberg där vi unnade oss glass och kaffe. Efter den sista pausen fick vi sådan energi så vi körde verkligen järnet sista 1,5 milen till Falerum, det var en häftig känsla!! Summa summarum - Mera glass helt enkelt!




RSS 2.0