Pyssel

Här om dagen så titta Mamma och jag på lite påskpynt. Hon tyckte att dagens påskägg var fula! Så jag har gjort två och har ett kvar, sen ska hon få välja ett!

Ät med rent sammvete

När man redan ätit Lunch och man är hunrig ändå, så går man och små äter. Litet hörn där, en sked där, en kopp te ni vet.
Unna dig nåt nyttigt ordenligt i stället...detta åt jag kanske en tmme efter lunch i stället för att attackera kakburken.
2 avocado, mozarella, färsk bailkika mm funkar för mig!

Fjällräven

Säger man Fjällräven så tänker många omodernt och tråkigt, jag håller inte med! Jag har både byxa och skjorta i detta märke och tycker verkligen de är superbra! De är slitstarka, sköna och flexibla. Jossan har också byxor från Fjällräven och hon som är en riktig hejare på att sy säger att de även är väldigt lätta att sy ut eller in om man behöver det. Helt enkelt så gör de toppengrejer! http://www.fjallraven.se/ 



- Nettan


Hinderbana

För inte så länge sedan var jag i Skövde med jobbet i två dagar, på kvällen hade vi en aktivitet helt i min smak! Vi åkte till Försvarsmaktens hinderbana i Skövde, vi körde den först i lag då man hjälps åt att klara hindren och ta sig i mål på snabbast sätt, en riktigt rolig och bra teamwork aktivitet helt enkelt. Sedan körde vi den även individuellt en gång, jobbigare än vad man tror faktiskt och riktigt bra träning för hela kroppen, jag hade träningsvärk på alla möjliga ställen! Ska kolla om jag kan hitta en liknande hinderbana i Linköping någonstans och då försöka köra den titt som tätt, försöka kan man ju alltid :)



Nettan


Nu blommar dom

Så fint att ta in lite kvistar tycker jag, och så vackert när dom små blommorna kommer!



Coltings kokbok

Hum... Denna bok följer Ida och hennes Kille Daniel. Vet att Daniel prata om den vi något tillfälle, fanns fler böcker av honom, men omslaget på denna sålde den till mig.

Ska beställa den nu har jag tänkt.

Ida & Daniel är ett riktigt träningspar som deltar i lopp och tränar en hel del. Jätte duktiga! Vet inget om boken som sagt men kolla in Idas blogg på det senaste receptet, och så kan ni läsa om när hon var på hans föreläsning. www.mittaktivaliv.wordpress.com


Skattjakt

Mamma och jag sprang 5 km i ett lagom tempo. Stolt över henne som håller igång. Fått 4 barn och det syns inte någonstans, hoppas att jag brås på henne.

Sen kom min underbara Nettan med en stor bamsekram och vi satte i gång joggingen, på asfalt, i skogen, åker med lera, samhället Hjulsbro, landsväg, industriområde och avslutningen vid skidklubben till bilen. Just ja bilen, bilen behöver man bilnycklar till som jag nu tydligen har tappat på vägen. Med ett  hysteriskt garv så beslöt vi oss för att jogga samma runda igen. Supersugna;) Uppgiven, men glad, och låga förväntingar på att finna den. Men dra på trissor där låg den!, vi peka och hoppa jämfota och kramades. Lycka! Kändes som vi vunnit nåt, en skattjakt.

Bilder jag och mamma å så Nettan som letar nyckel.


En solig måndag

Började morgonen med att stanna hos Mamma på frulle. Hon hade egenplockade blåbär till filen mums mums! Sen lite ärenden, stannade på loppis och köpte lite olika siden/spetsband 5 kr metern det är billigt! Lunch i Solen omlette med lax! Nu jogging med Mamma i Hacket, sen blir det en runda med Nettan hoppas jag, vi har inte träffats på länge nu!

Lördag

I lördags var det strålande väder, vi var hemma hos mina föräldrar på dagen, hjälpte dem att räfsa framsidan och sedan bjöds det på grillat! På eftermiddagen åkte vi ut i skogen och promenerade omkring, riktigt skönt och återhämtande att vara ute i skog och mark och andas frisk luft, våren är på väg!! Kvällen avslutades med en pasta- och scampirätt tillsammans med ett glas rött.



Astrid

Min bästa motivation till att komma ut och jogga är att hundarna måste ut, så humör efter hund.
Vill man springa kort och fort, i intervaller, tar man Selma som man flyger fram bakom.
Har man en drömmardag och kan tänka sig stanna till då och då tar man Alice, Astrid och Weenie. Weenie drar även bakåt när hon är omotiverad, jättekul e det!, så man behöver inte oroa sig för att det går för fort.
Vill man jogga långt i ett jämt tempo är det Astrid som knappast stannar för en kiss.
Och vill man gå, tar man den gamla damen Tilda.
I dag blev det en lugn och skön jogging med Astrid.
Sommarbild på Astrid!

Peregrine

Andreas, min pojkvän har bestämt att vi skulle köpa nya jackor...visst jag säger inte emot! Satt länge på nätet och titta.
Det blev två jackor som vi beställde från England. Vi har likadana vinterjackor så nu kör vi vår/höstjackor med...Bättre än träningsoveraller!
Hoppas bara nu att dom passar och att vi får dom, lite lurigt det där med att betala i förskott.

Från Säfsen till Herrsäter

Nu tänkte jag knyta ihop dom senaste dagarna lite kort. Var i Säfsen och jobbade, åkte ski, joggade, åt gott, bastade och drack öl.

Skidorna gick fruktansvärt tungt då det töa som attan. Min kära mor lånade mina skidor och valla dom, när jag fick tillbaka dom hade hon hela skogen med sig tillbaka.

 

Jogga två tillfällen, gick tungt psykiskt då det först är upp upp upp i ett antal km, sen ner ner ner.

Provade även att gå ut i snön och det gick en bra bit över knäna så vintern var definitivt inte slut här.

Men en toppenresa med mina bröder och mor.

Hemma stannade jag bilen, packa inte ut något, sprang till hundgården och tog en lång promenad med mina saknade hundar. Hitta tussilago direkt och nästan all snö var borta. Sett nässelfjärliar och knoppar på blåklinten.

Så nu fick jag riktiga vårkänslor och har börjat lite med det jag ska förodla!

Joggat lite hemma här med hundarna nu i två dagar men det är mest mysjogging!

Men lite sorligt att det var dom sista stavtagen!



Seedinglopp

Seedingloppet gick okej för mig, men klarade min mil på 49 min som var målet. Åkte med tre andra tjejer varav två var nya ansiktet, och vi var super taggade i bilen. Så kul att man är ett par stycken som åker i hop. Men en stor eloge till Jenny Jönsson 210 som sprang på 44,10 hon är grym, och kom på femteplats av tjejerna. Imponerande, då har man många mil under fötterna!


Frukost ute

Solen skiner, jag satta mig på tåget kl 06 i morse och gjorde ett byte i Katrineholm 7.30, då passade jag på att äta frukost ute i solen! För visst räknas det att stå mot SevenElevens vägg med en kaffe och en smörgås. Det gav alla fall mig extra energi och det behövs alltid.


Kvällspromenad och tonfisk

Igår blev det en kvällspromenad och då kände jag verkligen att kroppen skrek efter att få träna, idag blir det en lugn joggingrunda! Lagade till tonfiskfilé igår och det var fantastiskt gott, stek den som en oxfile, den ska vara röd i mitten. Har ni inte provat så måste ni bara göra det, detta är ett praktexempel på att nyttig mat kan vara kanongod :) 

bild från google
(bild från google)


Mat!

Ikväll blev det räksoppa med nybakat brytbröd, enkelt och mycket gott!!
Såg ni förresten månen i lördags, häftigt?!


Favoritplats

Jag låg stilla och kurerade mig hela lördagen så på söndagen var behovet av någon form av aktivitet stort! Det blev en tur till Falerum och skogen, stack ut med fyrhjulingen för att mata viltet och njöt självklart lite extra utav solen på en av mina favoritplatser. Den här platsen har ett extremt gammalt torp som ligger vid en liten igenväxt sjö. Drömmer ibland om att ta tag i den där platsen, bygga ett fint hus och röja upp i sjön, drömma ska man!!


Besviken

Jag har gått och blivit genomförkyld!

Hade tänkt att springa seedingloppet i Mantorp idag men tji fick jag!

När jag har planerat och bestämt mig för något så blir jag oftast väldigt besviken när det inte går som jag vill. Tycker att det är ren otur att jag blev sjuk just nu. Å andra sidan så har jag inte varit sjuk på jätte länge så jag får nog bara gilla läget. Väldigt tråkigt alla fall att jag missade dagens lopp!!! Väntar nu spänt på att få höra hur det gick för, min underbara kompanjon, Jossan och hur det kändes i hennes kropp.


Min dag

Vilken toppen dag! Först lite shopping på Ikano, sen en god lunch. Inhandlat Midsommarklänning, tekoppar och en present till Farmorn. Har köpförbud på kläder men denna var så  fin så lite dispens på den. Sen impulsbestämde jag att följa med Lisa till stallet. Och oj! vad proffsig jag såg ut i Lisas fina ridbyxor med min övriga outfit, som var skjorta väst och en inbakad fläta och så ridhjälm på det.

Men oj, vad rädd jag var i början! Lisa höll hela tiden i hästen så det var tryggt och alldeles lagom för en färsking som jag. Sen hemåt lyckades jag körde jag fel, var nära at få soppatorsk och lite sen till mina gäster. Kasta mig överspisen och laga ihop middan som blev smaskens....nu sova, lopp i morgon, inte alls sugen och Nettan är sjuk så jag kommer känna mig halv i morgon!

God Natt!


Framtiden & sunt förnuft

Har varit på utbildning i Stockholm och diskuterat framtidens kontor, mycket intressant, detta fick mig även att fundera på hur framtidens träning kommer att se ut. Hur tränar vi år 2025, blir det med hjälp av teknik eller kommer det att vara på modet att bara använda naturliga träningsredskap som vi hittar i skogen/stan/trädgården. Ja, jag tror att både dessa alternativ kommer att vara aktuella. För människor i karriären kommer det förmodligen handla om att kunna jobba, träna, äta och ta hand om familjen på så kort och effektivt sätt som möjligt, för de som bor på landet kommer jogging, gruppträningar och kroppsarbete förmodligen alltid ligga högst på listan. Som vanligt kommer det också pratas om olika dieter och vad som är bra och dåligt att stoppa i sig.

Jag tror att man ska lägga mycket energi på att lära känna sin egen kropp och vad den reagerar positivt respektive negativt på, på så vis kan man hitta den metod/träning som passar bäst för en själv. Alla är vi olika och det är viktigt att komma ihåg det, vi vill också alla leva och må bra så länge som möjligt, så ta hand om er, lyssna på er kropp och gör allt med sunt förnuft.

Bild från google.


Maränger


Idag har jag även gjort min första Cream Brulee och maränger med chokladsmak! Marängerna blev super fina och Creme Bruleen blev god! Tyvärr åt jag upp den så ingen bild på den.

Jo, tips hade ingen brännare till sockret utan körde på grill i ugnen, gick toppen.

Måste göra reklam för Icas blommor i Åtvidaberg med, titta vad fina!


Intervaller

I dag gjorde jag några få intervaller, sista förberedelsen inför loppet. Blev ett otroligt vackert sken när solen gick ner, så jag och Astrid kuta hem efter kameran. Som det dessvärre inte var några batterier i! Kuta tillbaka till en fin plats och knäppte några med mobilen.

Bästa Bilden

Måste lägga ut den igen, kvällen var magisk!


Grillpremiär

I dag kom Nettan och Tingefors på lite middag hos oss. Först tog jag och Nettan en långjogging. Gick helt ok, men vi behöver springa lite snabbare på lördag. Babbla massor gjorde vi som vanligt och det var mörkt när vi kom hem. Sen blev det grillat, första gången i år gött gött. Sen kom fiskbilen och det inhandlades tonfisk, räkor, torskrygg och scampi. Kul när man bor på landet och får hemleverans på fisk.

Hööks

I dag var jag och köpte skor och väst på Hööks. Jag rider ju inte så jag har aldrig köpt något där. Men, jättefina grejer!
Kan nog bli flera inköp där i framtiden!

Black Swan

Senare i dag blev det hem till kära Mor och Far som bjöd på kräftsoppa och våfflor till efterrätt! Gud vad jag har längtat efter våfflor så himla gott! På kvällen gick vi på Black Swan. Lite annorlunda men riktigt bra tycker jag, rekomenderar den som biofilm! Så 3 lime av 5!

Vårrus!

På morgonen tog jag och Selma en lugn jogging eller vi gick lite ibland. Sen sola vi på verandan. Blev pigg av solen tror jag. Så på med joggingkläderna igen och tog en runda med Weenie, Alice och Astrid.

Salomon Goretex

I går jogga jag och min Kära mor en riktigt lång runda. Gick bra men det var varning för snigelfart. Så Nej! jag är inte i form för Lördag. I går kom även denna med posten, snygga kläder… lime it!

Mamma och jag kör samma joggingskor och Pappa har dom i herrmodel. Riktigt bra om man springer där det är skitigt och blött. Alltid vart fascinerad av dom som kan ha vit snygga joggingskor! Jag ser alltid ut som jag har varit ute i trängen så dom här är perfekta för mig och så har man alltid torra fötter!!!


Göteborgsvarvet

Har fått tag i ett startnummer till Göteborgsvarvet, - LYCKA!!! Tyvärr så ser det inte ut som om man kan få startnumret i sitt namn när man köper någons plats och det är ju lite trist, man vill ju gärna springa i sitt eget namn när man väl springer, men jag ska dubbelkolla det! Är i Göteborg och jobbar idag och åkte därför upp till Skatås där jag alltid sprang när jag bodde här. Det är mycket folk som är ute och springer och det får man alltid lite mer energi av att se. Kul att jogging har blivit så populärt, det är ju en enkel träningsform som man nästan alltid kan göra oavsett om man har mycket eller lite tid.
Känns i kroppen att man inte har sprungit ordentligt på ett tag men det är skönt när det biter lite i musklerna så att man vet att de får jobba ordentligt :) Som min kära vän Marie brukar säga "Det är när det känns som det ger!".

 


Vill bli frisk!

I dag när jag kom med bilen i det dystra gråvädret åkte det ett hetl gäng med cyklister framför mig. Vilka "Muppar" tänkte jag. Vem vill ge sig ut idag?
Och i nästa sekund blev jag inspirerad, och sugen på att ta fram min cykel.
Prova att jogga i går 3 km, gick inget vidare. Brände i hals och bröst, och kroppen skrek i mot att jag inte är frisk än. Kändes som jag inte tränat på flera år. Hoppas verkligen jag blir frisk snart bara en vecka kvar till loppet!
Tog en bild på "Mupparna"


Kreativ

Nu börjar fröken Wallin bli rastlös här av att inte få jogga eller använda armen. Har börjat flytta runt saker överallt i huset, fram och tillbaka. Ett syndrom jag tror många kvinnor har. Kan inte sitta framför tvn heller, utan valde att vara lite kreativ i kväll i stället. Jag tror det är viktigt för alla att vara det ibland. Få ut lite "konst", haha sen får det bli som det blir. Behöver inte vara snyggt och det är ju sällan konst!
Idag blev det ett kakfat och en tavla. Har dille just nu på gammalt porslin med blått i.



Energi

Vaknade upp igår och hade så mycket energi, det kröp i kroppen!

Stack ut på en joggingrunda på lunchen, riktigt skönt! Det är ganska exakt två veckor sedan jag joggade sist så det var nästan som en befrielse att få sätta fart på benen. Tänk om det alltid kunde vara så :)!

Efter jobbet åkte vi till mamma och pappa i Åtvid. och åt en god middag, jag visade bilder från Öppet spår och så slappade vi framför brasan = kvalitetstid! Fick tulpaner och ett par fina örhängen med mig hem från dem, finaste föräldrarna!


Shoppingsugen!

Nu tittar man in i garderoben och tycker allt ser tråkigt ut. Nu vill man shoppa ny vårjacka, sommarklänningar och bikini mm.
Hitta en riktig Jossaklänning på Nelly i dag.

Tass Salva

Lite har man lärt sig av att jobba med händer och det är att hur mycket du än smörjer dina torra händer eller någon annanstans på kroppen och fuskar så du blir torr igen, och har du gjort allt förgäves. Smörj gärna med produkter som inehåller naturliga ämnen olja, smör kanske inte så mysigt. Men, min vän som jag rekomenderar till alla torrisar, är Tass Salva, gamla försvarets...går du vilse eller hamnar i nöd kan du äta den med;)

Vårkänsla

I dag fick jag verkligen vårkänsla! Känner mig bättre nu och sugen på en jogging är jag men det får vänta tills jag varit frisk i ett par dagar till! Viktigt att inte fuska om man varit sjuk. men känner mig lite stressad över mitt seedinglopp som är om två veckor.

Var hos sjukgymnasten i dag med min axel. Strikt vila blev det för den och lite övningar å en Iprenkur som jag inte kommer ta. gillar inte det där med tabletter...

Nu har snödropparna kommit hos mig och den första tranan flög in i Sverige i dag så nu är det vår!!!


Kesella vanilj

Igår checkade jag in hos Frida, en barndomsvän som flyttade till Göteborg för 7år sedan, bor oftast hos henne när jag är där. Det är riktigt härligt att få kvalitetstid med sina vänner titt som tätt!! Igår gjorde vi en dessert som jag tycker att alla bör gör titt som tätt; Kesella vanilj, hallon och/eller blåbär och passionsfrukt…yammi!!!


Teknink!

Mobiler

eller teknik i övrigt kan göra mig galen!!!! Köpte ny mobil med som vanlig tusen nya sladdar till. Trodde det skulle vara mikro-usb kontakt till allt nu? men nej nej…Så det är en lång historia hur jag lyckats med bilderna i dag!
Sjuk är jag med, förkyld och haft feber, lite whiskyröst och hostar. Visst åker man Vasaloppet och sen festar man i Stockholm sjuk så får man bita i det sura äpplet! Roliga är att jag får beröm av mamma, som säger att jag ser så fräsch ut för att vara sängliggande. Själv tycker jag att jag ser ut som en morrot, lite rutten med albinofläckar! Soldusch en gång och aldrig mer.

Grattis till Madelene, Amanda och Petra som körde Tjejvasan!
Amanda Segerberg

Lite bilder från dom senaste dagarna. Så här i följd var det party till sängliggande!




Semester

Efter Vasaloppet var vi kvar några dagar i Sälen och bara hade det skönt, åt gott och mycket (mest hela tiden), åkte lite utför och slappade. Vi kom hem i torsdags och i fredags åkte vi ett gäng tjejer till Stockholm och hälsade på Malin. Ett helt fantastiskt härligt gäng, mycket kärlek och värme. Vi har druckit vin, kört charader, ätit gott och dansat såklart. Vi provade även alla på att ta en soldusch på lördagen innan vi skulle gå ut, vi tyclte alla att det var jättefint på kvällen men på söndagsmorgonen när färgen "vuxit" sig fram ännu mer så såg vi tillsammans ut som en klase morötter..haha… Tänk vad roligt man kan ha!

Det har varit över en veckas vila, en välbehövlig sådan, men nu är man riktigt sugen på att börja träna igen. Längtar efter att få ta på mig joggingkläderna och sticka ut, det får bli en runda i slutet av veckan, nu blir det först 2 dagar fullspäckade med jobb i Göteborg!

VASALOPPET

Nu har vi har vi gjort det, vi har åkt Vasaloppet, vårat första men garanterat inte vårat sista! Vi är båda överrens om att detta var ett av våra häftigaste, mest minnesvärda och vackraste motionslopp som vi har genomfört.

Ska försöka summera dagen med några punkter:

  • Efter 5h sömn (nervösa) natten mot måndag gick vi upp 05.30, kramade om varandra och satte oss vid bordet, åt en rejäl frukost med ägg, knäcke, yoghurt och nötter.
  • Startade cirka 7.30
  • I den första stigningen höll vi ett lugnt tempo, man hade inget val då det var fullt i spåren och det är nog bra det, brant och långt knallade vi uppför.
  • Vid varje kontroll drack vi minst 2 muggar av blåbärssoppa, energidryck vatten eller buljong. Vi hade även handlat gel och tuggtabletter innehållande vitaminer, salter och mineraler. Dessa produkter var de bästa under loppet, de var mättande och gav mycket energi.  
  • Under hela loppet turades vi om att dra samtidigt som vi pratade med varandra och andra åkare. Vissa frågade oss i och för sig hur vi orkade prata men det var nog vårat sätt att få dessa mil att gå fort.
  • De sista 2-3 milen var de tyngsta. Jossan fick strålande smärta i armbågen som sedan gick upp mot axeln. Hon stakade sig fram med en stav, en sann kämpe och fighter är hon!!
  • På upploppet in mot målgång åkte vi i spåren bredvid varandra, rös på hela kroppen, över mållinjen höll vi varandras händer och våra ögon fylldes med tårar. Det är svårt att beskriva den här känslan, men det är så mycket känslor. Vi har tränat så länge och så hårt inför detta, varit nervösa och spända och så plötsligt har vi gjort det! Vi kramade om varandra flera gånger och våra leenden sträckte sig ända upp till öronen.
  • Vårat ”team” mötte oss med kransar, ballonger, pomac och tutor och berättade att vi kört i mål på 7h och 40min, vi tittade på varandra och lyckan var ENORM!!

Vi är otroligt nöjda och glada över vår prestation, vi har genomfört vårat första Vasalopp och vi känner oss båda otroligt starka i kroppen och bortsett från Jossans smärta i axeln så kände vi oss förvånansvärt pigga i musklerna efter dessa 9 mil. Det låter kanske märkligt men vi njöt verkligen av att åka Vasaloppet. Vi hade ett härligt ”team” med oss som stöttade, hejade och spred glädje längs de 9 milen, det gör otroligt mycket att ha personer längs med spåret som ropar ens namn, det gav oss verkligen ytterligare energi! Vi vill även hylla Lennart Bergström (Åtvidabergs egna skidlegend) som jobbade på våra skidor i 2h, tack vare honom hade vi optimalt glid och fantastiskt fäste i 9 mil, helt otroligt!












RSS 2.0