Hälsofabriken

Har skaffat kort på Hälsofabriken i Åtvid, känns riktigt roligt att köra lite pass igen, bra att varva det med jogging/skidor på höst- och vintersäsongen!

Förra veckan var jag bland annat och körde step up... HAHAHA... vilken träningsvärk jag fick i vaderna!!
Körde passet för Johanna, en gammal vän, blev taggad av att se henne och sen spelar hon alltid så himla bra musik, kunde inte annat än att ge järnet!

Körde boxpasset i veckan också, ska bygga upp lite muskulatur i överkroppen igen och då passar den här träningen mig utmärkt, roligt är det också såklart!

De har öppet hus till helgen så passa på att prova lite pass!



-Nettan

Kolasnittar

Gav mig på kolasnittar idag, blir tokig, får dem nämligen inte sega!!



-Nettan

Fredagsjogg






På fredagar kommer jag oftast hem lite tidigare än vanligt så då passar en jogging i skogarna perfekt. Men i fredags kunde jag nog ha gått fortare :) Men skönt med frisk luft, tack vare det höll jag mig nog vaken till 24.00 alla fall!!

-Nettan

Bjärka

I dag tog jag en liten promenad runt Bjärka säby slott. Pampigt med slott och deras fina trädgårdar. Ska nog stanna och ta en fika där nästa gång jag åker förbi. En lugn dag inte hänt mycket! Gav mig ut på en jogging, vände hem efter 1 km, inte alls sugen så jag la ner vilket var skönt!
Bild från i dag nedanför slottet!

Hon har blommor i sitt hår!

Orup haha alltid gillat honom och hans låtar. Så fort det kommer en Oruplåt eller GES låt på radion höjer jag volymen och sjunger med!
Som........ Å när hon går förbi står pojkarna på rad!!!!!.........Jäkligt bra! Vet inte om det är för att texterna är lätta och på svenska, men jag gillar det. Urkass annars, hittar alltid på själv vad dom sjunger men det är sällan någon kommer på mig!
Som i låten "its a raining day" haha vad chockad jag blev när det regnade män på musikvideon! Bjuder på den! Måste vara från min mor hon hittar fortfarande på egna ord!
Bild på Nettan från Kreta! Hon är en av få man kan säga är naturligt vacker!
Å till Magaluf tarll lalla allla lalalllalla.....

Rykande gryta

Nu så har jag ätit mig mätt på Morbergs vilt gryta! Riktigt god! Kan nog finslipa den lite, men 4 lime av 5!

I Phone 4s

I går kom min mor hem och köpt Iphone även min pappa har en. Känner mig lite utanför här nu i familjen. Telia har ju även ringt och tjajat om att jag ska förlänga mitt abonnemang, få mobil osv... så nu kommer den nyas I phone till min ägo snart!
Jossan

Lyxdag

Startade dagen med att vakna tidigt. Vek tvätt sen power walkade i 30 min.
När jag kom hem blev jag sååå trött! La mig och sov till tolv. Sen bestämde jag mig för att göra nåt kul idag, kommer ju inte vara ledig på evigheter.
Åka till Butiken på landet, ja det är kul! Men så ringde min kära Amanda! Var tusen år sen vi träffades så planerna las om och jag körde in mot stan. Hämta upp min kära vän för lunch och shooping! Oj, blev lite dyrt på Kicks, det var masker och krämer hit och dit! Amanda skratta åt att jag behöver rynkkräm, men hon är ju bara barnet. Klappa henne på axeln och sa att du kommer oxå hamna här en dag! Sen vet inte jag om jag kommer komma ihåg hur allt ska användas nu men det blir nog bra bara att kladda på lite. Nu medans jag bloggar väntar jag på min gratinerade hummer som ligger i ugnen..Yummie tror jag har aldrig ätit det men det är Morbergs recept så jag räknar med att den "Inte dött i onödan" haha riktig Lyxdag!
Hitta en gammal bild på mig Amanada och Syrran!
Krämerna
En röd topp
Här var den jag skulle visa här om dagen!
Sen blev det lite tröjor med! Nu blir det hummer hoppas det är gott!!!!

Pepparkaka

Köpte en burk i går! Barnsligt förtjust i pepparkaka med ost. Det roliga var att jag gick först och klaga på att det var så mycket jul i butikerna pynt, lussebullar, julmust osv...Men tydligen föll jag för det då jag ryckte åt mig burken.

Reflex

Bor man på landet gäller det att synas när man ger sig ut. Jag hade 30 minuter på mig att kuta från huset tills Ante skulle hämta mig. Tänkte att jag drar på lite i dag, har mysjoggat nu i två dagar och kul att se hur långt jag kommer efter all vila och osunda intag av mat och dryck! 29 min och jag hann springa 5,8 km! Känns bra så man är ju inte helt ur form! Skönt att jag kom ut med för jag var så rastlös i kroppen nu till kvällen!
Bra vi syns med våra reflexer va?

Borta bra men hemma bäst!

Men jag kommer sakna dom lediga stressfria dagarna på kreta!

Mamma & Jag

I dag var jag iväg på morgonen och släppte spetsarna. Tyvärr blev det inget men Astrid hade kontakt med älg. Lite långtråkigt blev det i dag så jag ringde till mamma och fråga om jag skulle kasta mig i bilen för en mor och dotter dag?

Det blev de, Lunch först!
Sen shopping och efter det en underbar höstjogging tillsammans i Hacket på 5 km!
En kanondag! Köpte en ny mössa (gillar färgen) gammelrosa men blev inte rätt med blixten. Baskläder slank ner och en superfin topp jag ska ha vid nästa festlighet! Visar den i morgon!
Var på Ladies night med Mamma och Malin med i fredags gud vad jag saknar min syster när hon bor så långt borta!

Golf

Var och slog ett par bollar på golfbanan förrförra veckan, det börjar bli riktigt kallt nu. Jag som fryser mycket om fingrarna måste nog ha både en vänster- och högerhandske! Jag skulle behöva slå mycket mycket mera, inte alltid det går så bra nämligen. Men det var ju det där med tid och prioritering... sicka I-lands problem man har ni!!

När jag stod och slog kom det ut hjortar, gissa vad jag siktade på då :):)




Såhär kan man göra när det går mindre bra




- Nettan

Smygstart

Har bott i skogen ett tag nu, plus att livet har inte varit det roligaste på ett tag så jag gjorde ett litet upphåll här på bloggen!
Har skjutit en gris för Weenie och Alice. En skadeskjuten älg för Astrid och en älgkalv!



Har inte tränat nåt sen Lidingöloppet! Semestern gjorde att jag kom av mig och bra det. Då höften gjorde så ont i början på resan. I dag sprang jag i Grebo på kvällen med Selma, gick fint, 45 min lugnt tempo! Kommer snart lite mer bilder från tiden som gått!

Måndagsjogg

På väg hem stannade jag till vid elljusspåret i Åtvid och sprang det stora varvet, tror att det är 4,7km. Det känns riktigt bra i kroppen och roligt att jogga. Kanske är det för att man nu inte har något krav på sig utan bara kan motionera. Det är skönt att träna utomhuset, ska försöka göra det minst 2ggr/vecka nu en tid framöver, det är målet.

Mörkt har det blivit, det är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag åker hem, men det är därför det är så bra med elljusspår!



Skidhandskarna är tillbaka, funkar nu också men jag ska nog investera i ett par nya till säsongsstarten :)



- Nettan

Jakt

I söndags jagade vi hela dagen, jag satt med på pass och gick även tillsammans med Jossan med 2st hundar, riktigt roligt, spännande och en skön motionsform att gå med hund!

En otroligt fin höstdag, min favoritårstid!



- Nettan

Träning - I'm back

Denna vecka har jag kommit igång med träningen, har inte rört på mig sedan Lidingöloppet men nu är jag är redo!

Veckan har sett ut enligt följande;

Måndag: Kondition - Jogging 2,5km + Crosstrainer 20 min
Tisdag: Spinning 45min
Onsdag: Box (Galet trött i benen vid det här laget)
Torsdag: Promenad 30min (mest för att mjuka upp musklerna och stretcha bort träningsvärk)
Fredag: MYSjogging 6km

Såååå gött att vara igång, känns toppen!!!







- Nettan

Kalas

Har haft kalas, gjorde en kanongord tårta med blåbär, banan, hemmagjord vaniljkräm och så hallon och grädde... YAMMI!!



- Nettan

Semestern

Så var vi till slut framme vid vårat avresedatum - mot Kreta - firandet av avklarad Svensk Klassiker pågick i en vecka :)
Vi hade en riktigt skön vecka som innehöll mycket mat, vin, drinkar och skratt!! Vi har det så bra tillsammans alla fyra!!


Vår balkong


Första dagen - hann med lite vila vid poolen



Vi lästa alla böcker och till slut ville man bara läsa ut den, det är det Jossan gör här



Åkte in till Chania en dag



Mat och Vin


En sådan här häst och vagn vill jag ha - hade varit ett fint sätt att pendla till jobbet med..


Spenderade ett par timmar på leather market... lovely!!



Ett par påsar/väskor blev det





Fantastiskt härlig semester!!!!

- Nettan



 


Grattis Nettan!!!

Igår fyllde min underbara Nettan år. Tyvärr kunde jag inte göra något inlägg, då jag har lite datorhaveri just nu, men nu har jag lånat en i kväll!
Nettan! Obeskrivlig i ord om ni frågar mig. Har bara känt henne i lite mer än ett år, och vilken resa vi redan gjort tillsammans. Så lika men ändå inte!
Det lustiga är att det känns som vi alltid varit vänner. En blandad känsla har jag till Nettan som vän och nästan som en extrasyster!
Jag är lyckligt lottad att ha henne som vän!
Och jag vet att vi kommer åldras tillsammans!
Grattis kära vän <3
Och så ett litet smakprov från semestern. Där vi även ställde oss och sjöng Waka Waka...Inte förvånad att jag gjorde det när jag hade Nettan vid min sida! Vi blev snabbt populära av den lilla publiken och blev tvingade att köra den en kväll till! Dansa som attan gjorde vi!
Stranden!!!
I

Kalufsen

Var och toppade till kalufsen lite i veckan. Trivs i långt hår nu så jag fortsätter köra på det.
De lockade till det lite när jag var färdigklippt och det blir ju fint. Jag brukar njuta när jag åker från frisören för jag själv orkar aldrig hålla på så mycket med mitt hår. Det är liksom inte min grej, jag duschar och på sin höjd torkar det med fönen ibland men för det mesta får det självtorka. Bekvämt och bra!

Såhär blev det


Var och klippte mig dagen innan julafton förra året och då blev det såhär lockigt!




Tycker om att det finns folk som jobbar med att klippa och styla så att jag behöver tänka på det :)

- Nettan

Nettans Lidingölopp

En vecka har nu gått sedan jag tog mig runt Lidingö.. Det visade sig bli en pers det både psykiskt och fysiskt.
Hela loppet kom att handla om mitt knä. Det började spöka redan i slutet av Bysjöloppet, två veckor innan Lidingö, domningar i benet och lite "låsning" i knät. Sprang inget de två veckorna mellan loppen i hopp om att det skulle lugna sig. 

Jag sprang 6km på Lidingöloppet så låste sig knät tvärt, fick gå några meter då jag inte kunde böja det, tankarna snurrade. Skulle jag behöva bryta?! Kan ju inte gå 2,5mil då kan det ju lika gärna vara. Men fick igång knät lite och kunde jogga på det. Bokstavligt tala JOGGA på det, det gick inte att öka tempo eller springa på efter den förmåga man hade. Titt som tätt låste det sig och jag fick gå... så höll det på i 3mil. Uppförsbackarna gick bäst så de sprang jag mer än gärna uppför och dp passade jag på att springa så snabbt jag kunde. Nerför var värre, fick gå/stappla mig ner ibland.

Jaja, jag kom i mål alla fall men det är klart att jag var besviken. Man vill gå i mål och känna sig trött och att man har gjort sitt bästa. Jag gick i mål och var inte ens trött i benen!! Väldigt irriterande!! Så det är klart att jag har tänkt tanken att ge Lidingöloppet en revanch. Fast jag ska faktiskt inte göra det, Nu ska det bli ett år med sund träning, för träna ska jag, frågan är vilken sport. Ska nog bland lite!

Hade mamma och pappa-razzi men till Lidingö, de var fantastiska. Tog mycket fina bilder på Jossan och mig, stöttade, servade och var för mig ett väldigt bra och positivt mentalt stöd! För att inte tala om när vi kom hem, sov hos dem på helgen och det var som att vara liten igen. De gjorde allt åt/för mig och tog hand om mig mer än väl. Underbart!!


På väg mot Lidingö, inhandlat lite dryck


Mamma hade fixat god lättlunch (creps) som vi käkade på 2:a stoppet på vägen upp


På plats!



Man kan se i blicken på oss hur skeptiska vi var till Enervi. Än mer skeptiska är vi nu i efterhand efter magupproret på vägen hem... 



Coola Jossan 8km från start


Sen kom jag


Jossan pigg i steget!



Hej å hå


Gratulations champagne och kramkalas efter målgång!


Dagen efter

Dagen efter Lidingö slappade jag hemma hos mamma och pappa, hjälpte dem att olja in trall och vilade lite ute i den friska luften. Avslutade dagen med förrätt, grillad Entrecote och rödvin, det var fint det vill jag lova!





- Nettan

RSS 2.0