Bloggsemester

Limeladies tar nu ett par veckors bloggsemester! Vi ses om ett tag!!



- Jossan & Nettan

Välkomna ben och armar

Idag var vi med på skidträningen igen, kanonskön träning men idag var både Jossan och jag sega i kroppen. Men hur man än gör så ger den här träningen enormt mycket för kroppen!
När det brände i armar och ben körde vi med "välkomna benen, nu är det torsdag" :) Vad gör man inte för att skojja till det lite!


Lite stretching efter gör susen!




- Nettan


Träning i Kväll!

I kväll är det skidträning 17,30 vid elljuspåret i Åtvidaberg! Ta med stavar!
Jossan

Joggat med Elin

Min Elin och hennes blogg www.elinbloggar.webblogg.se
Vacker!!!
Ringde upp min kära vän Elin när jag kom till Hacket! Körde total urtömming om mitt icke så glamorösa sida här i livet! Men det är en annan historia. Det som är så jäkla skönt är att jag vet vart jag har Elin till 100%!!! Vi har känt varandra extremt länge och gjort allt tillsammans och vet nog lite för mycket om varandra med haha! Som sagt först powerwalkade vi jag och Elin i telefon 2,9 sen sprang vi 2,9! Eter det var jag i alla fall färdig i snabba drag om mitt liv och Elin berätta lite om sitt! Målet är att vi ska lyckas med en fika innan Jul när jag blir utsläppt! Hoppas det blir av hon betyder så mycket för mig och jag saknar henne i mitt liv nu!Sen blev det 2,9 varvet igen i högt tempo! kände mig stark i dag! Weenie var med och drog runt Matte!

Box

Box 1h idag, gick lite tungt men jag slog mig igenom det :)

I morgon kl 17.30 kör vi skidträning i elljuspåret i Åtvidaberg,häng på!! Det enda man behöver ha med sig är stavar, resten löser sig!



 - Nettan

Målsättning

Omedvetet så har jag nog alltid något som driver mig i träningen. Under det gågna året har det ju varit de lopp som vi har deltagit i som triggat träningen. Nu när jag inte har något lopp inplanerat än så har jag istället satt upp lite mål om muskelgrupper som jag vill bygga på lite. Därför mätte jag för två veckor sedan delar av min kropp med måttband.  Målet är att bygga på lite mer muskler på ben och rumpa samt tajta till armar lite. Jag återkommer med hur det gick, ska mäta igen vid jul!

Har en far som är väldigt träningsintresserad och rutinerad som hjälpte mig att mäta, han tyckte nog det var lika roligt som jag, han brukar säga; ”jag vet hur du tänker”, när jag pratar om min träning och mina lopp osv, vi är ganska lika i sinnet han och jag och det är väldigt härligt när man egentligen inte behöver säga så mycket för att förstår varandra.

(Ska väl också erkänna att det finns risk eller rättare sagt en chans för att det kanske ändå blir något lopp till inom några månader, men jag har lovat mig själv att hålla det öppet, ska ha lite tid utan någon ”press” nu. Vi får se helt enkelt)

 

 

- Nettan


Två ego bilder

Gud vad man kan sitta och leka med att ta bilder ibland! Måste bara lägga ut några, lite varning, men jaja osminkad e jag i alla fall, för ni som är sugna på att göra fransförlängning och trötta på mascara så rekommenderar jag det starkt!! Tex på HairInk i Linköping!

Big Smile!

I dag blev det en jogging tillsammans! 4,7 rundan två varv. Vet inte vad vi sprang på eller hur det kändes vi pratade ju på i vanlig ordning så man glömmer tid och rum...När det var dax att åka kom jag på att vi skulle ta en bild...så det blev ett Big Smile från oss båda till er som läser.....

Sthlm

Var i Sthlm lördag - söndag, vilka härliga dagar, hotel, GOD mat och shopping!
På lördagen lunchade vi på Sture Hof, en riktig lyxlunch som bestod av hummersoppa och vin, lovely!

Mammas och mitt rum, supersköna sängar, täcken och kuddar!!



Första kassen (till hemmet), dock inte den sista!


Julen har kommit till Stockholm



På kvällen åt vi på RAW, en restaurang jag varmt rekommenderar!
Sushi till förrätt



MUMS!



Varmrätt; Fisk och skaldjur från grillen med saffransaioli, limesås m.m.- Supergott!


Sen fortsatte kvällen med drinkar och vin - Åh vad kul vi hade!!

- Nettan

Mörkerseende

När jag kom hem provade jag en ny metod för att kunna springa i det nattsvarta Falerum. På med reflexväst och ficklampa i handen, när gatlyktorna tog slut tänkte jag invänta mörkerseendet men näe, jag såg ingenting, hade ju ficklampa men hur kul är det att springa med det, inte min grej. 
Fick springa runt där det fanns gatlyktor och det gick riktigt bra, jag höll igång 30min och avslutade med lite styrka! Skönt!!





- Nettan

OnePiece

Har länge funderat på att beställa en, så himla gött att bara hoppa i på kvällen! En vän till mig, Martina, skrev på fb här om dagen att hon köpt en. Då skoja några om att hon skulle ge en till sin kille i rosa. Fråga Ante om han ville ha en. En sparkdräkt!!!sa han haha nä aldrig att jag går i en sådan! Så det är visst bara vi tjejer som har fastnat för OnePiece!!!!
Denna har jag beställt, perfekt efter en dag ute på vintern att gosa ner sig i....
Jossan

7 km

Blev ca 7 km tror jag, sprang här hemma. Blanda lite skog och landsväg. Tog det väldigt lugnt, sovit lite dåligt och det känner jag allltid av på träningen! Sömn är nog min största fiende, har nästan alltid svårt att sova och jag får inte ihop så många timmar på en natt! Men när jag var i tonåren sov jag som fasan så jag plockar lite av dom timmarna hehe
Fick rosor av Rune igår efter varit där på kvällsmacka! Gulllig han är!

Träningsvärk!

Okej! Jag är inte i den formen jag brukar! Efter skidträningen har jag träningsvärk i ryggen och i rumpan, men det är gött när man känner att det ömmar lite i musklerna och man vet att träningen gjort sitt! Men det är nog dags att träna upp musklerna lite med! Väger 5 kilo mindre än när jag körde vasan förra året och det är inte fett hoppas jag hehe
Nu ska jag ut och jogga, kroppen får avgöra hur långt det blir!
Sen blir det att jobba i princip 24h pass tills på torsdag så vi får se vad jag hinner med för träning i veckan!
Bild för två somrar sen, så kul med hoppbilder!!!

Jagat

I går jaga vi här hemma på Herrsäter! Blev tyvärr inget men fick se mycket vilt. Men kalt var det och det var liggande frost hela dagen.
Tog en bil på ett spindelnät!
Å Weenie
Å Dovisar
På kvällen blev det att styra lite på foderplatserna och åtlarna!
Jossan

För dyrt!

I dag hämta jag Elins Barbour Jacka å min stövlar...Men, dom kommer jag lämna tillbaka, satt inte hundra, å lite för dyra.. men sååå fina dom är!!! Vi får se...
Jossan

Ribs

Så gott med Ribs! Lite seg i dag, lagar ju mat så ofta så i dag var jag lite slapp! Men gud så gott det är, nu är dom slut...
Jossan

Vila

La in vila i dag, blev bara en snabb 5 km promenad med hundarna. Hade först tänkt ta stavarana och träna lite på att få in min gåstil men hundarna måste ut och ska jag gå bort till backen igen med stavar blir det ingen vilodag. Så stavarna fick stanna hemma, och det går inte tillsammans med hundarna då spetsar jag väl en hund på tassen. Försökte att låtsas ha dom med mig i uppförsbacken men då trodde Weenie att det var bus...I morgon blir det jakt här på Herrsäter, är så laddad!!!!

Stockholm!

I morgon åker jag till Stockholm - Fika, mat, vin, hotellövernattning, härligt sällskap i form av mamma, svärmor och en av mina bästa vänner och inte minst (förhoppningsvis) lite shopping! Ska bli riktigt kul, skönt och gott! Fick det här i present när jag fyllde, en perfekt present helt enkelt!

 

- Nettan

Skidträning - Kanonroligt!

Vilket roligt pass idag!!
Skidträning varje torsdag kl 17.30 vid skidstugan i Åtvidaberg. Idag var Jossan och jag med för första gången.
Vi joggade någon kilometer till en backe där vi började köra backträning med stavar. Både teknik och styrka, precis vad man behöver! Riktigt roligt att vara ett gäng som kör tillsammans och vilken bra träning för HELA kroppen!

Det bästa är också att alla kan vara med oavsett i vilken form man är i, vilken ålder man har eller hur duktig man är. Idag var vi i åldrarna 13-58 - häftigt!! Häng gärna på nästa vecka, vi är där, bra träning, härliga människor och skönt att komma ut!!





- Nettan

 

En Svensk Klassiker

Nu har den kommit, beviset på att jag har genomfört En Svensk Klassiker!
- Nettan

Snabb pass

Netta och jag drog igenom 4,7 spåret i Åtvid snabbt innan vi skulle i väg på ett möte. Gick fin fint!

Träning i morgon!

Är ni sugna på att träna med Åtvidabergs skidklubb! I morgon 17.30 börjar det. Man kör efter egen kapacitet och alla åldrar är välkomna! Ta med stavar om ni har! Nettan och kanske jag kör i morgon! Första gången för oss med! Ses där!

Ny last!

Yummie! Receptet finns på förpakningen om man vill göra dom själv! Jossan

Hairink

Var och förlängde fransarna på HairInk i linköping. Blev så bra, jag gillar ju inte att sminka mig så nu behöver jag inte göra nått när jag vaknar! Rekommenderar Madde som har salongen starkt! Så noggran och duktig och väldigt trevlig!

Joggat

Nu så är jag igång! Jogga milen i Vidingsjö i måndags. Trött, kalt, ensamt och flåsigt! Men oj grym tid 50 min...så jag e nöjd! 2 timmar ledig blev jag sen fick jag vet att jag kommer nog inte vara ledig på ett tag. Förutom det jag verkligen planerat! Men jag ska försöka hålla igång träningen. Jakten kommer nog gå före den så vi får se. Sprang snabbt 2,9 km i hacket i går med gillar det spåret! I kväll blir det skoj för då ska jag och Nettan "min andra halva" springa i Åtvid!

Pannlampa

Tog på mig pannlampan och stack ut på en kort joggingrunda när jag kom hem. Inte min grej att springa med pannlampa, tycker inte om att inte se ordentligt! Eller så måste jag helt enkelt skaffa mig en riktigt bra!? Andreas åkte ifatt mig efter 20min och plockade upp mig, lagom runda idag!




- Nettan

Löv it!

Idag har det räfsats löv, ojojoj, vad mycket löv det har kommit ner.
För att det inte ska bli så enformigt så får man skojja till det lite...



- Nettan

Step & Aerobox

Igår var jag på Hälsofabriken klockan 10, team step med Johanna och Jessica på Hälsofabriken, det var riktigt roligt och väldigt jobbigt för benen! Klockan 11.15 körde jag Aerobox som var ett kanonroligt pass, box övningar och mycket styrka där vi använde egen kroppsvikt och gummiband, skoj!! Var riktigt trött efter detta och åkte hem till mor och far där jag fick mat och sen la jag mig i bastun!



- Nettan

Snabb uppdatering

Jogga igår i Hacket 27 min 5 km....
Älskar min hyrbil!
Hatar bilköerna tur att jag bor på Landet så jag klarar mig för det mesta!
Bror på besök Love chokladmousse!
Å så grilla jag lite korv i skogen idag med brorsorna!

Upp och ner

Livet har varit lite upp och ner sista tisden. Träningen med tyvärr, bra kanske, kroppen måste ju vila! Mitt mål blir att starta ordentligt igen nästa vecka...ska bara komma på vad jag ska göra???Jogga alla dagar nej nej! Vi får se, kör en njutarhelg som börjar nu! Med tre bullar och choklad till kaffet nu. Sen komer Bror i kväll så då blir det tre rätters! Varmrätt, rådjurssadel det är verkligen det godaste som finns!!
Jag upp och ner
Jossan

Hem hem hem

Box idag som vanligt på onsdagar. Sprang 10min på bandet efter också för att "tömma" benen ordentligt.
Åkte hemifrån 6.40 och var hemma 20.00. Vad lite tid man är hemma på vardagarna egentligen, men det är ju så, trivs med jobbet och trivs med att träna. Behöver båda delar för att trivas med livet så valen är ju enkla egentligen! Men ibland skulle man vilja hinna med mer hemma... tur att det kommer en lördag och söndag :)

På väg hem efter boxen och här kan jag lova att jag bara vill komma hem.


- Nettan


Mammas Bullar

Vilken lyx, har Mamma här hemma som baka bullar i köket! Det ska jag packa ner i ryggsäcken till skogen i morgon med kaffe!

Lite höststämning kom in i huset i dag. Har en blodlönn utanför med så otroligt vackra dekorativa höstlöv!
Jossan

Jag & Alice

I dag blev det en runda på dagen för mig och Alice! Gick sådär, lite tråkigt med långpass själv ibland.
Alice säger inte så mycket!

Dunka dunka

I går satt jag i bilen och väntade på Nettan. Vi skulle jogga 4,7 km rundan, tror jag den är. 1800 skulle vi ses och jag var lite tidig. Satt i mörkret och började såsa till mig, så himla mörkt ut nu.
Hörde en bil som kör dunka dunka på vägen och det är självklart Nettan som glider in.
Nettans energi smittade av sig snabbt och vi började spring! Båda babbla hystriskt, till varandar, och i munnen på varandar, som vi inte sett varandra på tusen år.
Det blev ett långt register av olika samtal, och lite chokade tittaade vi på klockan och såg att vi sprungit rundan på 23 min.

Matat djuren

I helgen som var så matade jag våra djur, ja okej, det är inte våra djur men det känns ju lite som det!
Jag pratar om allt vilt som tassar omkring i skogarna! Jag höll på med det både lördag och söndag. Vad jag gör är följande;
Fyller fyrhjulingen med ärtor
Fyller på foderautomaterna som är vid åtlarna
Här kommer kraftprovet, veva upp den stora tunnan, efter ett par sådana så känns det i armarna kan jag lova. Veva, veva, veva!!
Tjärar träd - detta föra att vildsvinen älskar att klia sig mot det, renande för dem på något vis
I söndags fick jag köra ut till de sista åtlarna med traktorn, brukar inte köra med den så det blev ju en upplevelse i sig! Men vad bra det blev. Får bara inte bli för duktig på att köra traktor så att man åker på att ploga vägar i vinter ;)
Sicken bonntös jag är - härligt det är - trivs!! :)
- Nettan

RSS 2.0