Morgonmotion

Hoppade upp ur sängen tidigt i morse… näe.. det där var inte sant.. kravlade mig snarare upp för ett litet motionspass. På med träningskläder, tog en knäcke, drack lite jos och stack sen ut. Väl ute vaknar man ju snabbt till och nu när det är såhär varmt som det är så måste man nästan träna tidig morgon eller sen kväll. Började med 20min Power Walk och joggade sedan 20min, en lagom runda idag och i tid var det vad jag hann med.

Insåg att jag snarast måste köpa nya löparskor, mina nuvarande har verkligen gjort sitt + att de nu har gett mig två blånaglar, det är lagom kul och kvinnligt såhär till sommaren!!



- Nettan


Hemlängtan

Sitter på bussen på väg hem till Linköping, har varit ute och rest i jobbet några dagar, längtar hem nu. Lämnade hemmet i torsdags för midsommarfirande hos Jossan, så himla rolig fest, superlyckat!! Sedan åkte jag till Göteborg i lördags och vidare till Italien i söndags och Holland i måndags. Även om det blir mycket jobb och mycket restid när man är iväg såhär så försöker man ju ändå få till lite härliga stunder där man får njuta av de olika platserna, här kommer lite goa bilder!


God mat & dryck i Rom


Skojig man som sålde prylar mitt i gatan i Italien


Terrassen på hotellet i Holland


Avslutade min resa med en härlig tjejmiddag hemma hos bäsa och finaste Christina och hennes familj. På bilden, Marie, Christina och jag, det är bara Anna som saknas här så hade hela klubben (GIW=Girls InWest) varit samlade, en aktieklubb som vi fyra startade för 5-6år sedan. Anna bor i London nu så henne får man inte se så mycket som man skulle vilja. Underbara, smarta och vackra tjejer!!


Jag och Christinas prinsessa Alice lekta, målade hennes naglar och myste, underbar tjej! Men det är inte så konstigt för hon brås på sin mor. Christina och jag träffades för cirka 7 år sedan och har sedan dess hängt ihop, hon är en av de mest fantastiska vännerna jag har!

- Nettan

Sol och bad

I dag har jag, syster Malin och kusin Elin varit och badat och solat i Västervik.
Ingen sol och bad dag utan glass!
Elin & Malin
Elin och jag har sen barnsben varit dom som kastat oss i vattnet. Så, som vanligt försten i!
Det var långgrunnt så man fick springa en bit!
Elin och jag har alltid varit väldigt tajta, så hon känns som en syster för mig!

Pigg igen!

Nu har min kropp vilat upp sig, och jag tog en jogging i går som gick oväntat bra! På Kvällen lästa jag Lantliv i lugnet, en favorit tidning;)

Mina dagar...

Efter att ha festat i 4 dagar och haft runt 70 personer hemma på midsommar som jag fixat med mat till osv.... så orkar jag inte skriva så mycket, så här kommer lite bilder i stället.
Var hos frisören..
Fota lite vid åteln!

leta gris med Astrid
Hitta den!
Annsiktsbehandling
Sophie kom å lite bubbel på de, fixa tält och uppe till fyra på natten!
Sen nästa dag/natt kom det yttligare 10 personer! Underbart, huset fullt!
Fixa lite med mat och så!
Sen midsommar!!!!!!!!!!!
Sen party en dag till med dom som stannat kvar!
Söndag trött!

Min Jakthund

Fick på posten tidningen Min Jakthund med mitt första rep i, riktigt kul!!!
Gå in och beställ den på www.minjakthund.se

Återhämtning

Återhämtningen är ju viktig och det måste ju innebära mycket bakelser, kakor med mera… I måndags fikade jag med mamma och fick en vaniljbulle + en bakelse, allt slank ner utan problem, yammi!!



Fick en behövlig present av bästa mamma i tisdags också, Thaimassage på ett nyöppnat ställe i Valdemarsvik. Jag tror att det var den bästa massage jag har fått någon gång. Hon gick igenom varenda muskel jag hade och gjorde det verkligen ordentligt, missade inget, det var riktigt bra!! Tack mamma :)



- Nettan


Vätternrundan

Starten gick 06.37 för oss, näst sista startgruppen, lite overkligt när man väl var igång och insåg att man skulle cykla 30mil! Som tur var hade vi varandra, vi turades om att dra och låg även bredvid varandra då och då och pratade på om allt möjligt precis som vanligt!



Vi hade även en egen "servicebil"/egna supportrar (Andreas x 2, Milla & Johan) som följde oss längs vägen, jag (Nettan) fick en rejäl svacka efter cirka 10mil och tappade kraften i benen och trodde knappt jag skulle klara det, Jossan drog då och sen kom grabbarna med BigMac och cola till oss och då fick jag tillbaka leendet, färgen i ansiktet och farten i benen igen!







Nettan som vilar i siata depon...ända gången vi stanna till och satte oss ner. Ingen bild på mig där såg ut som ett lik och hade svimningskänslor. Ca två mil kvar till mål.



Sista milen kändes som en evighet, men riktigt härligt med de människor som stod längs med vägen då och hejade, gjorde vågen och var glada, det gav en lite extra energi.
Äntligen i mål, 13h 26min, trötta men väldigt nöjda och glada att detta är avklarat!



Med facit handen så kunde vi ha unvikit att ensamma dra stora klungor med cyklister bitvis, antar att det har med oerfarenhet och ovana att göra, vi skulle ha lagt oss bakom en klunga vi också för att slippa dra själva hela tiden.. men skam den som ger sig! Nu är loppet gjort och vi stöttade och peppade varandra hela vägen!



På väg!

I bilen var vi pigga lyssna på hög musik Waka Waka bland annat och åt! Och fick se en fin soluppgång..


Väl framme hade vi världens skrattatack! Satt och peka på en liten buske som vek sig av vinden, tydligen jätte kul!? tror vi börja förstå va vi skulle göra. Fortsatte äta och Ja! Nu mådde vi lite illa av allt käk...Nettan "tugga tåg" på sin macka och jag tog mig ännu en dounut fy!!!



Dagen innan loppet

Nettan och Jag stanna på Haga cykel och satte dit en till vattenhållare. Tur att vi gjorde det! Sen stanna vi på pizzerian och tryckte i oss pizza...Titta ut på våra cyklar och försökte sätta ord på vad vi skulle genomföra i morgon. 30 mil? vad är det?



Hemma börja jag trycka i mig så mycket jag kunde! Mackor ja allt, stanna på vägen till Nettan på macken åt dounut, choklad, actimel och någon shake asäcklig!


Hemma hos Nettan var jag uppspelt. Vi forsatte äta Nettan potatis och kyckling och jag mackor och mums mums!
Sen la vi fram det vi skulle ha med oss..

Tyvärr sov inte jag på hela natten, Nettan fick ihop ett par timmar. Lite onödigt av mig att inte sova!

Uppladdningen

Har precis varit ute på en 40min lång cykelrunda. Kändes superskönt att få röra på sig igen efter 2 veckors ofrivillig vila… Det sköna med att uppladdningen inför Vätterrundan inte blev som vi tänkt är att vårat enda mål nu bara kan vara att ta oss runt och ha så roligt som möjligt. Det känns häftigt och lite overkligt att vi faktiskt ska vara med och cykla Vätterrundan, delad glädje är dubbel glädje så extra härligt att göra detta med Jossan!




- Nettan


30 mil på lördag






Sista turen

Tog en snabbtur på racen i 40 min. Bra att kolla grejerna innan det stora loppet nu! Motvind först och tillbaka flög jag fram av den starka vinden i ryggen. Inget nervös än, kanske för att jag inte tränat på två veckor och varit sjuk! Vi får se hur vi känner Fredagkväll!

Smultronställe

Jag har hittat ett riktigt smultronställe, fanns hur mycket som helst, plockade med oss så mycket vi kunde och det smakade underbart gott till filen i morse!!!




- Nettan


Viltsafari & Smultronställe

Igår kväll gav vi oss ut på, vad vi kallar, viltsafari. Då åker vi runt och kollar till alla foderplatser och tittar på alla vilda djur som spatserar omkring och mår så fantastiskt bra! Vi tog med oss kaffe och en liten kaka ut idag och stannade till på ett fält och fikade lite i solnedgången, det ger en energi och ro i kroppen att få andas så frisk luft kan jag lova.




- Nettan


Missmyra

Var och gick en runda i Missmyra i dag. Det ligger ganska när där jag bor. Finns en riktigt fin utsiktplats där över sjön vet vad den heter men kommer självklart inte på det nu!
Hitta riktigt fint smultronställe me.
Nyponroserena är fina i skogen nu!
Kärringtand tror jag den heter riktigt fin om man titta nära...nu blåste det när jag tog bilden så jag la visst fokus på ett grästrå istället;)
Weenie på höjden.

Flyttat!

Nu ni, nu har jag flyttat, nu bor jag verkligen på landet. Det är bara kossorna som saknas så är jag en riktig bonntös! Var helt slut igår efter flera dagars packande och bärande men nu har jag återhämtat mig :)
Här bor jag nu:



- Nettan

Inga cykelskor!

Tog min jogging i dag på ca 4,5 km, gick inte superbra men jag tog det lugnt. Sen tog jag tag i cykeln med plasthandskar på, för fasan vad man blir skitig! Kedjan fixa jag fort.

Men när jag kom till tramporna gick det inte! Hur jag än skruva och fixa får jag inte dit dom, tog i allt vad jag hade. Lyckades få fast skorna en gång, men minsta lilla petning så hoppa dom av!

Ringde till Joakim en vän som är en ”riktig” cyklare och kör vättern för femte gången i år! Hans tips var att ta vanliga trampor igen. Tyckte att det var för sent att träna in mig på cykelskorna plus att skaderisken är stor om man inte behärskar det hundra. Så nu tror jag att jag kör med vanliga skor och trampor. Lite nackdel när man inte kan dra, men vad fasan jag är ju stark som en oxe i benen!

Längtar till våra 30 mil nu ska bli kul!

Joakim körde halva i dag var visst tuff i den hårda sidovinden. Vi kommer ju ha lä nästa lördag så det är lugnt!


Smultron!

Finns det något godare!
Jossan

Snart frisk...

Ingen träning än, men i dag käner jag mig för första gången helt frisk...ska smygjogga imorgon. Fick en klänning av Nettan som satt som ett smäck. Vi var även på Ikano i går jag och Nettan. Inne på JC hos Marielle, shoppa Nettan loss. Själv försökte jag inte titta på nåt. Gick så där, hitta ett måste ha linne. Hoppas nu vi kommer igång med träningen innan det här blir en mat och klädblogg haha

Vill ha regn

I dag tänkte jag att nu jäklar blir det regn!

Himlen var jättemörk och jag hörde hur det mullrade. Nu när man varit tung i huvudet i över en vecka hade det varit perfekt med lite uppfriskande regn. Så snabbt ut med hundarna på promenad, men några stänk blev det, inte mer. Finns det nått bättre än att stå i ett ös regn en varm dag och gärna hoppa i en vattenpöl!



Inte i form

I går ville jag inte vara hemma en ledig dag! Så Mamma och jag åkte till Gränsö och bara njöt av solen, och första doppet blev av med! Kallt var det men skönt efter som man brukar säga. Stanna på Lager 157 och spendera lite pengar på min Ante. Riktigt duktig tog inget till mig själv.

Jogga 2,5 med Ante på kvällen svinjobbigt!!! Är inte frisk, så det är bara fortsatta låta bli ansträngande aktiviteter. Ganska skönt att ta en ofrivillig pausen nu!


Göteborg

Tillbringar just nu några dagar i härliga Göteborg, sommaren har kommit hit och det är superhärligt ute på stan!
Jag mår ganska bra kroppen nu och känner att jag är på väg åt rätt håll vad gäller denhär förkylningen, just nu låter jag bara som en kråka men annars mår jag fint!

I helgen var jag i Svaltorp i min farmor och farfars stuga, mår så himla bra där, luften är frisk och man blir lugn och harmonisk. Planerar att spendera några nätter/dagar där i sommar! Hade med mig rabarbermuffins till farmor, ville göra något annat än paj, gott blev det!





- Nettan


Möhippa och dagarna efter....

Jag och Nettan var på Marielles möhippa i lördags, sjukt kul! Fartdåre kan man lätt säga när bruden vann tävlingen på fyrhjuling! Sen fick hon köra sumobrotning mot alla oss som var där, tufft i värmen. Ett toppengäng med underbara människor.
Nettan körde bokstavlingen så det rök..
Ilse och Marielle gör sig fina för kvällen!
Vad är en möhippa utan spa...
Sen dagen efter var Jag och Nettan helt slut, ingen av oss var friska riktigt ännu och rösterna var hesa på oss båda. Jag tog lite relax på Gränsö!
Hemma med Ante blev det en Campari i den varma solkvällen!
Fick lite blommor me...
Shoppa lite idag med Mamma...
Långklänning nummer 5!
Linne från Annetes mosters butik!
Å så H&M..
Stanna på Biltema också och fika där för första gången. Måste säga att jag blev lite chockad när jag fick betala 40 kr för fikat. Prinsesstårtan är självklart min..
Får se när jag kan träna igen om jag/vi blir friska snart eller så är nästa 30 mil Vätternrundan. Det rimmar ju jäkla bra!

Ängabollar



Gränsö Västervik

Idag tog jag min syster Malin och min bro Felix en tripp till Gränsö i Västervik. Älskar verkligen havet, och har tillbringat mycket tid förr ute i skärgården och seglat osv. Saknar det otroligt mycket! När jag blir gammal ska jag skaffa segelbåt.

Eftersom huvudet bara bankar så fort jag rör mig satt jag mest i skuggan i dag och tittat ut över havet. Doppa fötterna och blev åter igen sugen på att få ta ett dopp och känna det kalla havet mot min kropp. Våga inte nu när jag är sjuk, men hörde en gång att man inte blir sjuk eller sjukare av att bli nerkyld. Nog med det jag ska försöka paddla lite i sommar så jag får komma ut på de blå vågorna....



Småkakor

Rastlösheten = Baka
Här blev det småkakor med kanelsmak

Mmm.. vad goda de blev :)




- Nettan


Sjuk

Jossan och jag håller ju varandra i handen för det mesta och så tydligen också när vi blir sjuka. Jag går nu i Jossan fotspår vad gäller den här förkylningen eller vad det nu är och ligger en dag bakom henne. Idag var hon inte alls bra och på telefon så lät det som om man talade med en helt annan människa, får se om jag får det i morgon då. Satte mig i solen en stund på lunchen men det var tyvärr inte alls skönt när man är tjock i huvudet.

Målet är nu att bli 100% frisk till Vätternrundan och så får det loppet helt enkelt gå som det går. Inte mycket att göra något åt när man blir sjuk såhär nära inpå det.

Men ni ska se att vi snart är på benen igen och hej vad det ska gå undan då!




- Nettan


RSS 2.0