Skrattar så jag dör!

Hade svårt att sova i natt så jag titta på en film. I filmen vissa dom ett klipp på en Panda, har sett filmen innan. Men lite övertrött kunde jag inte sluta tänka på klippet. Så jag låg och skratta för mig själv när jag stängt av datorn.

http://www.youtube.com/embed/GHOizMhsOh4


Pimpel

Var ute en kort stund i går och pimpla fick några små firrar!


BOX

Det sista passet avklarat i går. Box på Hälsofabriken i Åtvidaberg men Sofia som instruktör.

Sofia och jag körde ihop i går, hon är grymt stark i hela kroppen! Hon är gravid i 18 veckan med sitt andra barn och kör på med träningen. En eloge till henne, sparkar, slår, hoppar bock och springer idioten med sin lilla kula. Hoppas man blir lika ambitiös den dagen man väntar barn. Annars är Sofia en riktigt bra instruktör med utstrålning som smittar, och pushar på alla på passet. Vi kör i 60 minuter och det är tempo med variation. Sen är det som i all träning ”det blir vad man gör det till” men ett box pass kör man järnet på tycker jag

Rekommenderar verkligen hennes pass…




Tjejen med mitsarna är Sara, som är en hurtig fröken med. Skulle hem och köra ved efter passet. Och så springer hon Tjejmilen i år!


3 DAGAR KVAR

Snart är vi där, i Sälen på startlinjen, vi ska genomföra vårat första Vasalopp!

Detta har ju legat framför oss så länge nu så att man knappt fatta att vi är framme. Vi har under 2011 hunnit med cirka 25 mil på skidor, stått med ett gummiband hemma och stakat framför Tv:n, joggat och kört lite pass på gymmet. Hoppas att vi har förberett oss bra och att vi återhämtar oss hyfsat snabbt och bra efter att vi genomfört loppet. Självklart så ber vi också en bön till vädergudarna så att de ger oss en fin dag.

Det känns jättekul att göra detta och vi ska försöka ha roligt i spåret, påminna varandra om att vi genomför ett av Sveriges största och häftigaste motionslopp.

Det är 3 dagar kvar och jag längtar!!!  


Mojito

Lite lugn skidåkning på åkern i dag. Box i morgon, vilket blir det sista jag gör innan det stora loppet.
När vi har tagit oss genom 9 mil ska vi dricka Mojito i bastun.
Passar bra till en LimeLady!

Kvällspass

Hängde på mannen ikväll och stakade mig igenom 1 mil i Landeryd. Känner mig inte jättepigg i kroppen men jag hoppas att mina 4 kommande vilodagar ska göra att jag blir pigg i kroppen :). Jättefina spår är det alla fall i Landeryd och det är ju riktigt härligt! En stor eloge till de som spårat så mycket den här säsongen, de gör ett fantastiskt jobb!!!


Motivation

Segt i dag med, plus att jag känner att jag inte är hundra i höften? Hoppas det lägger sig, bara 6 dagar kvar till Öppetspår. Så ingen motivation till att träna, men har du hund så måste den ut! Selma lyckades dra matte i 6 km i dag.
Tog en bild från i somras som jag gillar på Selma och mig. Känner att jag har sett snö så det räcker snart...

Var är fisken Selma!


Trött

Hade precis som Jossan tänkt att träna igår, men både jag och kroppen var så otroligt trött, tog mitt förnuft till fånga och lyssnade på kroppens signaler. Detta ledde till att jag gick och la mig i sängen kl 20.30 och somnade 21.00 och sov till 07.00… Herregud, kan undra om det är det som kallas sömntuta!! Men förhoppningsvis var det vad jag behövde för att vara på hugget igen.


(bild från google)


Vila

Att vila är viktigt.
I dag så skulle jag kört box eller joggat, men efter skidpasset dagen innan var jag trött i kroppen. Visst skulle jag kunnat tvinga mig ut, det var nära att jag gav mig iväg. Men nu så nära inpå Vasan måste jag verkligen lyssna på kroppen.
På kvällen gjorde jag soppa på färsk spenat med ägg och parmesanflarn.

Spring med oss

3 september!
Så det är långt kvar, passa på att anmäla er nu!
http://www.tjejmilen.se/start/

Grattis Tilda

I dag fyller min Tilda elva år <3

Tjejvasan

I dag körde vi 3 mil (En Tjejvasa)  i vårat kära Landeryd. Gick hyfsat, men tekniken sitter inte hundra för mig, plus att i dag hade jag en riktig surdag! En sådan som vi kvinnor har i bland, man vaknar förbannad helt enkelt och allt är fel! Så Nettan stod för att hålla vårat humör uppe i spåret i dag. Och nu i efterhand är jag ganska nöjd med tiden.
Sen laga jag Cesarsallad och tog ett glas rött till, så nu är jag på rätt köl igen.


Jakt

Att Nettan och jag får uppleva mycket tillsammans fick vi bevis på i lördags. Vi gick hundförare och min Jämte Weenie fick tag på ett vildsvin som vi hade bara ca tre meter ifrån oss. Riktigt spännande!
Första såten gick vi med Astrid som är gråhund, som är på bilden.
en


Mitt liv som Hellner

"Mitt liv som Hellner" är en serie som handlar om Erik Segerstedt som under sju veckor ska leva och träna som Marcus Hellner. Jag har just tittat på alla dessa avsnitten och kan varmt rekomendera dem. De är inspirerande och jag gillar att det är korta och bra sammansatta avsnitt. Kolla in programmen och Eriks blogg här.

Efter att ha sett de här avsnitten så ångrar jag att Jossan och jag inte har kört så mycket intervaller på skidor, intervallar är nästan ett måste om man ska utvecklas det där lilla extra! Men man lär sig, det är ju det som är så härligt, vi har ju fler lopp framöver där intervallträning kommer att vara till stor nytta!!

***

Mitt liv som Hellner – avsnitt fyra

Erik Segerstedt lever sitt liv som Marcus Hellner. Träningslägret hos Per Elofsson är den hårdaste utmaningen hittills och han får dessutom ett omtumlande besked.

07.59 / februari 12, 2011Taggar: , , , , , , , ,

Min dag

Vaknade tidigt, sömn är något jag har problem med. Men jag verkar överleva med dom få timmar jag skrapar ihop med per natt. Böcker, läser jag mycket nu, avsluta en på morgonen då det var alldeles för tidigt att gå upp.

Sen åkte jag till Nettan. Där jag drack kaffe och åt choklad och babbla om allt mellan himmel och jord.

Lustigt det där vissa människor tar aldrig samtalsämnena slut med, jag och Nettan är så...ska bli kul och se om vi kommer babbla i nio mil, cred till oss i så fall...

Sen träffa jag Amanda vi gick på Ikea, där jag köpte en byrå. Sen hem, två långpromenader med hundarna. Handla mat till kvällen och snickra ihop byrån...svor bara en gång så det gick fint!

Stanna till på Stadium och köpte nya handskar. Astrid som äter mig ur huset har haft sönder mina andra...men jag rekommenderar båda, Peak är bra om man har små händer som jag! Craft kanona!

Midda: Räkor och pilgrimsmusslor lindade i bacon och sorbe till efterrätt;)


FREDAG

Å så var det fredag igen!

Fredag är ju något alldeles speciellt, förmodligen för att man då har hela helgen framför sig. På fredagar vill jag ha lite extra god mat och ett riktigt gott glas vin. Två andra saker som jag vill ha till helgen är;

1.     Snittblommor! Det kan tyckas vara lite onödigt att lägga en massa pengar på men det gör mig väldigt glad. Det känns lyxigt att gå och köpa det och det kan pigga upp ett helt hem (alla fall mitt som endast består av 84kvm :-) ).

2.     Lösgodis! Mycket och blandat ska det vara!! Jag brukar handla så mycket så att det räcker en vecka… Kan undra om man försöker lura hjärnan då för att ha en anledning till att äta några bitar varje dag.. Strunt samma, det är ju gott!!

Tänk på att Ni förmodligen väldigt ofta är värda fina/goda saker. Man ska inte missbruka detta uttryck men om man känner vid något köp ”detta är ju lite onödigt just nu”, som tex jag kan göra ibland när jag köper blommor eller någon ny pryl, men vid vissa tillfällen så är man helt enkelt värd det där lilla extra. Om det får en att må bra, om man har lyckats med något mål/delmål eller helt enkelt bara behöver det där lilla extra så kan man alltid använda argumentet ”Det här är jag värd” och sen köpa det!! Men utnyttja inte orden för ofta, det gäller att välja sin tillfällen med omsorg :) ;)
 








































Gårdagen

Hann med två korta träningspass igår. På lunchen blev det 9 min jogging ner till gymmet, boxning på säck 17min och sedan 9min jogging hem igen. Mannen ville ut och åka skidor och då är man ju inte den som säger nej, blev 5km i Landeryd där jag försökte fokusera på att köra så tekniskt rätt som jag bara kan. Smaskade även i mig en maffig hemmagjord hamburgare till lunch (å så lite choklad såklart), gott!!


Box

Hemma från boxpasset som höll till i Hälsofabriken i Åtvidaberg. Alltid lika skoj, och med en gymt bra instruktör!

Träna med oss i vår

Många under vad man ska äta när man tränar eller vill gå ner i vikt. Och hundra metoder finns det och jag är övertygad om att det fungerar väldigt olika från person till person.

Vi kommer lägga in våra tips för att inspirera att äta bra mat! Och skriva om olika metoder…

Har läst mycket om träning och fettförbränning och gillar ämnet. Och vi hjälper gärna andra att komma igång med ett hälsosammare liv.

Därför kommer vi till våren ha gemensamma träningsdagar, och engagera egna lopp här på LimeLadies. För att sen delta i andra lopp som ett team.

Tanken är att även ni som inte tränar så mycket i dag ska komma med.

Sen tipsar vi gärna om vad man bör ha för kost med.

Själv fuskar extremt mycket, har ett sjukt socker behov och har haft det sen barn. Skulle jag få välja så tar jag sötsaker framför mat.

Men sen tränar jag mer än dem flesta, så att jag inte lägger på mig får jag inte gratis!!

I mellan min träning har jag även 5 hundar jag rastar varje dag, känner mig som en iller som far fram och tillbaka hela dagarna och har fruktansvärt svårt att sita stilla. Som barn sa det flesta att jag var överenergisk som barn!

Tränar du ett pass om dagen men är stilla i övrigt, tar det mer tid att gå ner, och du måste lägga mer fokus på vad du stoppar dig. Men sluta aldrig unna dig god saker.

Livet har vi bara en gång, och är alldeles för kort för att man inte ska få njuta.

Åt en halv prinsestårta på alla hjärtans dag, och den var jag värd efter 2 pass….

 


Min Lunch

Jogga på morgonen med Therese, gick tungt mina ben var som klumpar. Nu har jag varit hemma en stund och försöker styra upp här, men det händer inte så mycket segt i dag.

I kväll blir det box, sen ser jag fram mot två vilodagar.

En bra lunch ägg och keso röra med tillbehör..


Mössa

I dag körde Nettan och jag dubbla pass jogging och ski. Lunch joggade i 47 min, och satte in intervaller som, sprang i backe, upphopp, benböj och shopping!

Varsin mössa som man kan sticka ut manen i eller om man lyssnar på musik så fyller det lilla hålet i mössan en funktion så snäckorna sitter på plats.

Sen var vi på Löpbandet där vi hitta smått och gott som vi kommer presentera snart…

Hoppbilder med ny mössa


Vasalöparen

Ikväll körde Jossan och jag ett härligt skidpass på 2 mil där månen fungerade som en extra pannlampa. Efter det var det hög tid för en rejäl middag och nu får kvällen avslutas med Vasalöparen, lite kaffe och choklad.



Träningsbyxor

Gav mig ut på en sen 30 minuter lång joggingrunda idag. Termometern visade -12 och eftersom det skulle bli en lugn runda så tog jag på mig mina byxor från CRAFT som vi köpte inför skidåkning. Dessa byxor är vadderade framtill vilket är superbra vid kyla men tyvärr så trivs jag inte i dem. Känslan är att de åker ner och att man får häng, både fram och bak. Jag är van att träna i tights och trivs väldigt bra i det, kanske är det ren ovana att träna i byxor som inte sitter så tight men jag tycker att jag gett dem en ärlig chans. Dock så har mannen min denna byxa för herrar och trivs väldigt bra i dem, de sitter också jättebra på honom jämfört med hur de sitter på mig. Vet att Jossan har lite samma känsla gällande dessa byxor och vi trivs båda bättre i tights. Det kommer snart en utvärdering av ett par nya tights som vi ska inhandla, längtar redan efter dem, tror att de kommer att vara kanonbra!

Summa summarum så måste man ju prova sig fram och som tur är så är ju smaken som baken!
Av mig så får byxorna från CRAFT betyget 2½ lime av 5 möjliga.

 


Astrid

I dag hitta min 1 åriga gråhund Astrid älg, tyvärr sabba matte det.
Sjukt jobbigt att pulsa snö i stövlar, lustigt så mycket som man tränar att det går så tungt!

En god nyttig blandning

Denna blandning äter jag till fil med någon frukt eller bär i.
Lite kolhydrater och mycket protein i dessa nötter och kärnor.
Som snacks kan man rosta egna nötter eller blanda färska bär och nötter med vispad grädde med låg fetthalt och riven choklad över....
Om man vill vara lite nyttig ibland!

På tåget..

Sitter nu på tåget på väg från Göteborg hem till Linköping. Nu blir det jobb några timmar innan det är dags för ett välbehövligt träningspass i form av jogging eller skidor. Brukar försöka få till en jogging när jag är i Götet men den här gången fanns inte tiden till det, firade istället Frida som fyllt år :)


Stylad & Box

Efter joggingen hade jag tid hos Therese som gjorde mig super fin i håret. Efter det hämta jag världens bästa bror och körde ett boxpass på Actict i Linköping. Riktigt kul Linus e grym har sådana jäkla sparkar!



Morgon jogging

Min Frisör och jag upptäckte fort när jag börja gå hos henne att vi hade mycket gemensamt. Båda har ett stort intresse för hundar och träning. Så vi beslutade fort att vi skulle börja jogga ihop. Båda kommer springa seedinglopp inför Göteborgsvarvet som är en bra morrot att träna inför.

Bra tips om man vill komma igång är att anmäla sig till olika lopp.

I dag mötes vi hos Therese som bor strax utanför Linköping. I bilen såg jag att det var 18 minus kalt ute!!Men strålande sol och en underbar runda sprang vi.

Vi körde på och det gick riktigt bra, lite tungt att andas när det är så kalt ute och vi var frostiga i ansikte.

Bild Therese Ek med sin snygga ögonsten Milton.



Landeryd

Jippi idag kom jag och Nettan i väg till Landeryds golfklubb för ett skidpass. Det var otroligt mycket folk där i den strålande solen. Passet gick bra, körde starkt om de flesta, vi e grymma helt enkel.

Men alltid ser man någon gubbe i fladdrande träningsoverall från 80talet eller tidigare, som har den där stilen som får dom att se ut att sväva fram! imponerande.

Bilder från idag...

 

 



Möbelmässan

Mina två dagar på mässan har varit bra, härligt att få träffa sina goa kollegor och få se årets nyheter!!

I vanlig ordning hann vi, efter en riktigt härlig kväll med mingel, mat och senabgala, med ett besök på Golden Hits. Något som har blivit en tradition för oss på torsdagen under mässveckan. Som vanligt bjöds det då också på skön sång från några av sångfåglarna på Senab. Under Senabgalan blev jag tilldelad pris för ”Årets Koncept”, blev både förvånad och givetvis väldigt väldigt glad J   

Förutom all inspiration från mässan har jag delat rum med en kollega, även hon jobbar som jag på distans mot Göteborg, henne kallar jag numera för min ”bloggcoach”, hon har gett oss mycket tips, idéer och energi vad gäller bloggandet. Förutom kollega så är hon nu verkligen en nyfunnen väldigt god vän! Kolla in på hennes blogg och njut: fixa&dona.com

Kroppen behövde vila de här två dagarna men som ni kan se på bilderna nedan så hann jag med både lite orientering och trappträning, det gäller att ta varje tillfälle till akt!!


Lördagsmys framför brasan. Laddad för skidåkning i morgon!!


Naglar

Har jobbat på salong som nagelterapeut för ett bra tag sedan. Kul att kunna, gillar att vara lite kreativ då och då. Men det var definitivt inte min grej på heltid, jag är alldeles för rastlös!

Sen har jag själv mina perioder då jag fixar till mig från topp till tå. Jag trivs bäst neutral, och slippa ha smink i ansiktet att tvätta bort på kvällen. Men i dag fick jag ett infall och satt och pilla med mina naglar. Lacka tippen med glitter sen ett uvlack på...har ganska långa egna naglar.

Många undrar varför man har bra eller dåliga naglar.

 

Det är som håret vi har olika kvalité, men naglarna påverkas mycket av om man pillar under dom, är nagelbitare, torr osv...mitt tipps är att tänka på hur du använder dina händer och smörj smörj smörj....

dagens resultat fina va???



Paket

En dålig sida hos mig är att jag älskar att handla på postorder om jag har lite tråkigt hemma.

Blir så glad när paketen kommer, fast jag vet vad det är i "till mig?". Sen kommer fakturan och då blir jag förbannad över att dom vill ha min pengar.

Nu i veckan fick jag hem lite linnen, chinos, sommarklänningar och en kristall lampa är på väg;)

Den här sommar klänningen kommer bli en favorit, gillar att den är lång..



Nu blir det fredagsmys....


Bästa semestern!

Saknar...

Skidtur

Kom nyss hem från en skidrunda på åkern, jag och Astrid agerade lok åt Bror och Mor!

Camembert med hjortron och vaniljglass

Var på box nu på kvällen, så kul! Har bästa instruktören! Gravid är hon med och kör på som sjutton.
Sen får man alltid unna sig något när man tränat så jag tog ett recept från halv åtta hos mig. Det var inte den godaste efterätten jag ätit, skulle haft någon frukt eller mango sorbet också. Serverade kaffe till men vitt vin eller dessert vin till tror jag varit bättre. Men kul med dubbelpannerad ost!
På bilden ser ni att jag plockat den första viden, det kan man inte tro när man tittar ut nu och ser all snö igen.


Det snöar!

Yes det snöar!!!! Hoppas man hinner åka skidor någon mer gång innan Vasan. Bild på mig och weenie som gillar att springa brevid Matte när hon åker ski!

Badmössor

haha dom här e ju gryma!
www.simma.se

Möbelmässa

Har tränat ganska hårt nu söndag-onsdag för att idag och i morgon kunna ha två välförtjänta vilodagar. När jag packade väskan i morse stod jag ändå och höll i gummibandet, som numera ersätter stakningen i skidspåret, men lämnade det hemma. Någon ordning får det ju vara J

Nu blir det möbelmässa 2 dagar med allt vad det innebär, inspiration, trevliga möten, färg och form!


Frukost...

Många äter säkert en varierad frukost, inte jag, men jag vill göra det då jag tror att det är bra både för kropp och själ. Sedan är det viktigt att hitta en frukost som funkar innan t.ex. Långa träningspass eller lopp (lite nytt för mig att tänka så). Idag provade jag att äta fil med valnötter, lite blåbär, linfrö och lite müsli, ½ grape, 1 kiwi + en knäcke med kaviar ägg….mmm… tänk vad det är härligt med mat!! Det här med nötter i filen fick jag inspiration av från Jossan som helt och hållet har gått "nuts" på att käka nötter hela tiden :). Faktum är att, som Jossan säger, man håller sig mätt väldigt länge! Avslutade det hela med en kopp kaffe och just nu känns det väldigt bra i kroppen!

Det här med att veta vad man kan äta innan ett lååångt träningspass är ju väldigt individuellt, det gäller förmodligen att prova sig fram. Finns det tips och idéer om detta så är de varmt välkomna!


Allt ska gå i Lime

Hej hopp,  De här vill jag ha!! :):)  KRAMAR! <3<3
Allt går i Lime våra skidor, cyklar och kläder!
Tips från Nettan

Amanda

Tjejerna dom är underbara. Vi är ett gäng som umgås i vått å torrt. Mycket party är det, men vi har även våra gemensamma joggingar. Amanda som är ungdomen i gänget gör en tjejklassiker, lite mesigt kan ju en annan tycka;) men jag hejar på och kommer följa henne. Alltid gillat hennes efternamn Segerberg!
Här är vi Amanda, Nettan & Jag!
Sen en bild på mig när Nettan och jag var på morgonjogging, fy bara hänt en gång, träna på morgonen är inte min grej!

Inte långt kvar...



Lidingöloppet 3 mil
Vätterundan 30 mil
Vasaloppet 9 mil
Vansbro 3 km
Har sprungit Lidingöloppet förra året. Målet var under tre timmar och jag sprang på 2.59.07!
Det som väntar är Vasaloppet som är snart, och i dag sprang jag och Astrid min gråhund en runda på dom hala vägarna. Även upp i matchvikt nu, 61 kilo, sjukt aldrig vägt så mycket men det är all träning plus att jag blir så hungrig så jag äter som en häst. Man är så olika jag går ner i vikt när jag slutar träna...Nettan och jag har väldigt olika kroppar och förbränning så vi har tänkt prova olika dieter som GI eller riktig skräp mat och se vad som händer när vi tränar lika mycket.
Nu ska jag titta på "halv åtta" älskar matprogram!
Jag och Astrid efter löprundan i dag..

.

Första inlägget!

Idag diskuterade Jag och Nettan om att starta en blogg, vilket vi gjort en längre tid.
Bloggen är planerad att starta snart men efter att ha suttit i duschen och försökt få upp värmen, så börja jag fundera på ett inlägg och det klia lite i fingrarna. Vad bloggen ska heta vet vi inte, prata om lime eller nåt, svårt det där just nu är vi blogglösa...hum fladder kanske, vi är ju lite så fladdriga spretiga.


Vi möttes i Landeryd där vi skulle vara ambitiösa och åka 4 mil på skidor....Men eftersom fröknarna inte kan klä sig efter väder, tog vi vatten över huvudet och det är nog inte sista gången vi gör när vi får för oss nåt.

Jag i tunna slimmade joggingbyxor, det tycker jag passar bra vid tio minus, sen lite fukt i luften, och så vinden på det i nedförsbackarna gjorde att både mina lår och rumpa domna bort helt. För att inte tala om våra stackars fötter och händer. Efter en mil gjorde vi upphopp och benböj för att få upp värmen utan resultat. Ändå valde vi att ge oss på ett varv till som vi bröt fort, och sprang till bilen kasta in skidorna och åkte hem.

Bloggen kommer iaf att handla om allt som vi i vår ålder gör, tänker, borde göra, osv haha våra liv helt enkelt! Och självklart kommer vi berätta hur vi träffades jag och min själsvän...Men det blir en kväll när jag smuttar på ett glas rött..dricker vitt nu plus att jag vill ha den rätta känslan...från platsen som kalas Paradiset eller Pörtet....så här såg det ut!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0